Δευτέρα 29/04/2024

Χριστούγεννα: Σκέφτεσαι πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σκέφτεσαι πόσο ρεύμα “καίνε” τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και δεν θες να στολίσεις νωρίς;

Νομίζω ότι το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για να ξεφύγουμε από τα καθημερινά άγχη, να χαλαρώσουμε και να περάσουμε λίγες μέρες χαλαρώνοντας, τρώγοντας γλυκά είναι ο λόγος που τα αγαπώ τόσο πολύ. Και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι μέρος της διασκέδασης.

Προφανώς, ανησυχώ για τον αντίκτυπο που θα έχει στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και ηλεκτρικά στολίδια, εάν στολίσω πολύ νωρίς.

Πόσο ρεύμα "καίνε" τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια;
Πόσο ρεύμα “καίνε” τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια;

Ωστόσο, αυτό αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ανάβω το κύριο φωτιστικό ή το φωτιστικό δαπέδου. Σε αυτό συνεισφέρει και ότι ανάβω επίσης γιορτινά αρωματικά κεριά.

Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια;

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια όπως και κάθε ηλεκτρική συσκευή αναγράφει στην συσκευασία την κατανάλωσή ηλεκτρικής ενέργειας σε Watt ή kW.

Το βατ (Watt) εκφράζει πόση ενέργεια χρησιμοποιεί μια συσκευή ανά δεδομένη χρονική στιγμή. Το 1 κιλοβάτ (kW) είναι 1.000 Watt. Η κιλοβατώρα kWh περιγράφει πόση ενέργεια χρησιμοποιήθηκε από μία συσκευή κατά τη διάρκεια μιας ώρας (h).

Για να βρούμε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που θα καταναλώσουν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και ηλεκτρικά διακοσμητικά, διαιρούμε τα Watt με το 1.000 για να βρούμε τα κιλοβατ. Εάν η κατανάλωση είναι σε kW δεν κάνουμε την διαίρεση. Έπειτα, τον αριθμό που θα βρούμε τον πολλαπλασιάζουμε με τις ώρες που θα είναι τα φωτάκια σε λειτουργία. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάζουμε με την τιμή της κιλοβατώρας.

Έτσι για χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που καταναλώνουν 10 Watt και τα “καίμε” 5 ώρες την ημέρα, με την τιμή της κιλοβατώρας να είναι 0,15 λεπτά του ευρώ έχουμε:

Οπότε, η ημερήσια αξία ηλεκτρικού ρεύματος είναι 0,0075 ευρώ. Εάν τα συγκεκριμένα φωτάκια τα “καίμε” 5 ώρες την ημέρα για 100 ημέρες θα πληρώσουμε 0,75 ευρώ.

Ο τύπος για να υπολογίσετε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει ένα στολισμένο με φωτάκια χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή είναι:

Κατανάλωση * Ώρες Λειτουργίας = ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ

ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ * Τιμή Κιλοβατώρας = ΑΞΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Σημ. Η κατανάλωση πρέπει να είναι σε κιλοβάτ kW. Αν είναι σε Watt διαιρούμε με το 1.000

Για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του μπαλκονιού προτείνω να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εξωτερικού χώρου με ηλιακό πάνελ. Έτσι θα κάνετε οικονομία αφού τα φωτάκια θα φορτίζουν μόνα τους από τον ήλιο και δεν θα “καίτε” ηλεκτρικό ρεύμα.

Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα ντοπαμίνης, μια ορμόνη για την καλή αίσθηση. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι στους ανθρώπους αρέσει να συναναστρέφονται με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και για πολλούς, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση προκαλεί έντονα και ευχάριστα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας.

Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερη χαρά στη ζωή μας! Στολίστε και μην αγχώνεστε για το ηλεκτρικό ρεύμα!

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ