Δευτέρα 29/04/2024

Χαρδαλιάς: Το C-130 πλήρως λειτουργικό – Αθλιότητες αυτά που γράφουν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

72 πολίτες εκ των οποίων 50 Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν μέχρι στιγμής.

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του στα social media, τονίζοντας ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πλήρως λειτουργικό και παραμένει σε ετοιμότητα στη Νότια Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων ότι το C-130 δεν μπορούσε να πετάξει και για αυτό χρησιμοποιήθηκαν C-27J Spartan. Τα εν λόγω δημοσιεύματα προέρχονται κυρίως από ιστοτόπους που διακατέχονται από ένα αντικυβερνητικό μένος και που για το οτιδήποτε βρίσκουν κάτι να πουν (γράψουν)…

Χθες, κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Τανάγρας είχε δηλώσει: “Το λέω με πραγματική θλίψη, είναι αθλιότητες αυτά που γράφονται. Όσοι γνωρίζουν τα ελάχιστα σε σχέση με το επιχειρησιακό κομμάτι, μπορούν πολύ εύκολα να αντιληφθούν γιατί το C-130 πρέπει να παραμείνει στο Ασουάν με ετοιμότητα δύο ωρών. Τι άλλο να πούμε από εκεί και πέρα; Είναι πλήρως λειτουργικό και όλες μας οι μονάδες και όλα μας τα στελέχη είναι σε πλήρη εγρήγορση.”

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΥΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά:

“Από το Ασουάν της Νότιας Αιγύπτου, στο Τζιμπουντί ξανά, από εκεί στην Άκαμπα της Ιορδανίας και πίσω στην Πατρίδα. Μετά από 22 ώρες επιχείρηση, επιστρέψαμε χθες στην Ελλάδα φροντίζοντας τον ασφαλή επαναπατρισμό 16 ακόμα Ελλήνων συμπολιτών μας.

Μαζί μας επέστρεψαν επίσης 1 Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνοι και 8 Φινλανδοί πολίτες. Αυτή τη στιγμή (σσ 27/4) έχουν απεγκλωβιστεί 72 πολίτες εκ των οποίων 50 Έλληνες υπήκοοι και οι υπόλοιποι υπήκοοι φίλιων χωρών.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ομως δεν σταματά, συνεχίζεται κάτω από την επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία πάντα με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο Σουδάν, η επιχείρηση επαναπατρισμού των συμπατριωτών μας από τη χώρα εξελίσσεται ομαλά.

Το C-130 μας πλήρως λειτουργικό παραμένει μαζί με τους μαχητές μας σε ετοιμότητα στη Νότια Αίγυπτο.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλα τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση, τα στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, τα διπλωματικά μας στελέχη που βρίσκονται εκεί στο πεδίο, αλλά και τους φίλους και συμμάχους μας. Όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Γιατί ως Έλληνες κάνουμε το αυτονόητο. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του στα δύσκολα, όσο μακριά και αν βρίσκεται!”

Χθες, 26 Απριλίου2023, το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι απεγλωβίστηκε ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας μαζί με Έλληνες με με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ