Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ο Θεοδωρικάκος στον Έβρο και στο ΕΦ 126: Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε σήμερα 10 Οκτωβρίου 2021 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και το Επιτηρητικό Φυλάκιο 126 (ΕΦ 126).

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας

Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα

Από τις Καστανιές, όπου επιθεώρησε τον νέο φράχτη μήκους 37 χιλιομέτρων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι προϋπόθεση για την ασφάλεια της χώρας μας και υπογράμμισε ότι:

  • Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας.
  • Η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
  • Ταυτοχρόνως, είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή, οποιαδήποτε απειλή.

Αναφερόμενος την πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν επισήμανε ότι πλέον «είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι μετά την υπογραφή της στρατηγικής συμμαχίας της πατρίδας μας με τη Γαλλία».

«Είμαστε σε ετοιμότητα: όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή, με την αυτοδιοίκηση, με την τοπική κοινωνία, σε ολόκληρο τον Έβρο και ενισχύουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις δυνάμεις με την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα ενισχύσουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που συνδράμει στην ασφάλεια των συνόρων» σημείωσε και προσέθεσε: «Αυτό που έχει σημασία να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, είναι ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, σε απόλυτη επαγρύπνηση και ότι δεν θα μείνει τίποτα που θα πρέπει να κάνουμε και να μην το κάνουμε για την ασφάλεια τους».

«Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.