Κυριακή 28/04/2024

Gov.gr Wallet: Οι Στρατιωτικοί έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι Στρατιωτικοί έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι Gov.gr Wallet.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ) στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που αφορούσε στα δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και στη διάθεση εισιτηρίων στους αγώνες της Super League, μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet.

Ο Γενικός Γραμματέας στο έγγραφό του αναφέρει:

“Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 80 «Ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων» του ν.4954/2022 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 85 του ν. 4985/2022 με ισχύ την 27/10/2022 που καθορίζει τη λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής gov.gr wallet, και ειδικότερα την παρ. 2: «Για την είσοδο του φυσικού προσώπου στην εφαρμογή απαιτείται προηγούμενη αυθεντικοποίησή του, σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184) και με τη χρήση δεύτερου παράγοντα αυθεντικοποίησης.»

Ως εκ τούτου, για την είσοδο στην εφαρμογή wallet το φυσικό πρόσωπο απαιτείται ΜΟΝΟ να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (taxisnet) και να έχει εγγεγραμμένο κινητό τηλέφωνο στο ΕΜΕπ.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 568 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Εξειδίκευση ζητημάτων σχετικά με τη λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Πλατφόρμα ταυτοποίησης κατόχων αθλητικών εισιτηρίων» του άρθρου 7 του ν. 5085/2024 (Α’ 17)» (ΦΕΚ Β’ 1120/2024), όπου καθορίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για την είσοδό τους στα γήπεδα «Για τη χρήση της πλατφόρμας από τα πρόσωπα της παρ. 1 πρέπει να ισχύουν σωρευτικά τα κάτωθι: α) να έχουν προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (taxisnet) και β) να έχουν εγγεγραμμένο κινητό τηλέφωνο στο ΕΜΕπ.»

Ως εκ τούτου, για χρήση της πλατφόρμας ταυτοποίησης κατόχων αθλητικών εισιτηρίων, το φυσικό πρόσωπο απαιτείται ΜΟΝΟ να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (taxisnet) και να έχει εγγεγραμμένο κινητό τηλέφωνο στο ΕΜΕπ.

Θέτοντας υπόψη σας τα ανωτέρω αναφορικά με το υπ’ αρ. 4 ερώτημα «Τι θα πράξετε ώστε οι στρατιωτικοί να αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες και να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή gov.gr wallet;» η απάντηση είναι ότι οι στρατιωτικοί που διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (taxisnet) και έχουν εγγεγραμμένο κινητό τηλέφωνο στο ΕΜΕπ έχουν ήδη πρόσβαση στην εφαρμογή gov.gr wallet ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ