Δευτέρα 29/04/2024

Σουδάν: Απογειώθηκαν τα C-130 και C-27J Spartan με ομάδες του ΕΤΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Απογειώθηκαν από την Ελευσίνα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της αποστολής απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών από το Σουδάν.

Απογειώθηκαν ένα C-130 και ένα C-27J Spartan από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, λίγο μετά τις 5 η ώρα το απόγευμα σήμερα 23 Απριλίου 2023, με προορισμό την Αίγυπτο.

Στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου θα παραμείνουν μέχρι να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα μετακινηθούν όσοι πολίτες από Ελλάδα και Κύπρο θέλουν να εγκαταλείψουν το Σουδάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου συκροτείται από Στελέχη του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με ΥΠΕΞ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ευρωπαίων υπηκόων.

Ο Νίκος Δένδιας θα θέσει το θέμα απεγκλωβισμού πολιτών από το Σουδάν, ως απόλυτης προτεραιότητας αύριο 24 Απριλίου 2023 το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Μητσοτάκης: Έδωσα εντολή να μεταβούν σήμερα δύο αεροσκάφη στο Σουδάν

“Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Βλέπετε ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα μεγάλες κρίσεις”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο Ρέθυμνο.

“Βλέπετε τι γίνεται, ας πούμε, σήμερα στο Σουδάν, όπου ήδη έχω δώσει εντολή για δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο, ώστε να είναι έτοιμα, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μπορέσουμε να απομακρύνουμε συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε μία ζώνη πολέμου”, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ εκκένωσαν την Πρεσβεία στο Χαρτούμ

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ εκκένωσαν Αμερικανούς από την Πρεσβεία στο Χαρτούμ σε μια αστραπιαία επιχείρηση που δεν διήρκεσε πάνω από μία ώρα. Στην επιχείρηση της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ (US Africa Command) συμμετείχαν λίγο περισσότερα από 100 άτομα ειδικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις του Τζιμπουτί, της Αιθιοπίας και της Σαουδικής Αραβίας που βοήθησαν στην επιχείρηση εκκένωσης των ΗΠΑ.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ