Δευτέρα 29/04/2024

Παναγιωτόπουλος: Υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορούμε να δώσουμε στην Ουκρανία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Υπάρχουν όρια στην στρατιωτική βοήθεια που μπορεί να δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, παρά τις πιέσεις από το ΝΑΤΟ.

Ελληνική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

“Η πίεση θεωρείται δεδομένη και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν οι ανάγκες για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις πιέσεις από εταίρους της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για να στείλει η Κυβέρνηση περισσότερο και πιο αναβαθμισμένο εξοπλισμό στην Ουκρανία.

“Έχουμε καταστήσει όμως σαφές ότι υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορούμε να δώσουμε”, τόνισε στη συνέντευξη που παρεχώρησε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίτζο.

Στο θέμα της ανταλλαγής των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP με τα Marder, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι τα υπόλοιπα 10 Marder για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή, αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Χρονοδιάγραμμα άφιξης των Rafale

Ως προς το χρονοδιάγραμμα άφιξης των Rafale στην Ελλάδα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι “τις επόμενες μέρες θα παραληφθούν άλλα δύο Rafale, έτσι ώστε να συμπληρωθούν 2 εξάδες. Θα έχουμε δηλαδή σύντομα 12 και μέσα στο 2023 θα παραληφθεί και η 3η εξάδα ώστε να ανέβουμε στα 18.”

Το 2024 απομένει η παράδοση της 4ης εξάδας οπότε η Πολεμική Αεροπορία θα έχει στο οπλοστάσιό της και τα 24 Rafale.

Αναβάθμιση F-16 Viper

Όσον αφορά στην αναβάθμιση των F-16 σε Viper, είναι “ήδη σε εξέλιξη το πρόγραμμα της αναβάθμισης των πρώτων αεροσκαφών στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.” Στην Πολεμική Αεροπορία έχουν ήδη παραδοθεί 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ, εξελίσσεται με ομαλούς και ικανοποιητικούς ρυθμούς. Τα συνολικά 83 F-16 αναβαθμισμένα στην εκδοχή Viper, θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2028.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ