Πέμπτη 02/05/2024

Νίκος Δένδιας: Οι Patriot στην Σαουδική Αραβία προστατεύουν και την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η συστοιχία πυραύλων Patriot στην Σαουδική Αραβία προστατεύει και την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Khalid bin Salman, στο Ριάντ.

Ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό μου, συζήτησαν για την παράταση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) με την Πυροβολαρχία PATRIOT στο Βασίλειο.

“Ως γνωστόν, η Ελλάδα, με μία Συστοιχία Πυραύλων Patriot, συμμετέχει στην αεράμυνα του Βασιλείου, αλλά οφείλω να πω προσφέρει και στην ευρύτερη ενεργειακή ασφάλεια, γιατί προστατεύει τις πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που είναι σημαντικές και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας”, είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό μου, συζήτησαν κυρίως για την παράταση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) με την Πυροβολαρχία PATRIOT στην Σαουδική Αραβία.

“Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε για την ευρύτερη αμυντική μας συνεργασία, για τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου και της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά είχα και την ευκαιρία να προσκαλέσω τη Σαουδική Αραβία να συμμετάσχει στο νέο οικοσύστημα καινοτομίας και αμυντικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων που οργανώνουμε στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μας”, είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε: “Στο τέλος, συζητήσαμε για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, για την Χαμάς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, αλλά και την ανάγκη της κατά το δυνατόν γρηγορότερης εξομάλυνσης της κατάστασης.”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ