Παρασκευή 19/04/2024

Σαουδική Αραβία: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ελληνική Πυροβολαρχία PATRIOT της ΕΛΔΥΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) με την Πυροβολαρχία PATRIOT

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία κατόπιν πρόσκλησης του Oμολόγου του Chairman of the General Staff General Fayyad Bin Hamed Al-Ruwaili.

Στις 10 Νοεμβρίου 2022 μετέβη αεροπορικώς στο Yanbu όπου έχει αναπτυχθεί η Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) και συναντήθηκε με τον Διοικητή της Δυτικής Περιφέρειας της Σαουδικής Αραβίας Major General Ahmed Ali Al-Debais.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στους ελληνικούς PATRIOT της ΕΛΔΥΣΑ στην Σαουδική Αραβία
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με PATRIOT της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας

Επισκέφτηκε την «120 Air Defense Battalion», στην οποία έχει ενταχθεί η ελληνική Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αποστολή της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept» για την υποστήριξη της αεράμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβία.

Στην ελληνική Πυροβολαρχία PATRIOT της ΕΛΔΥΣΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό της Πυροβολαρχίας, τους συνεχάρη για την απόδοση, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους στην αποστολή που τους έχει ανετέθη. Σημείωσε ότι, η παρουσία τους στην Σαουδική Αραβία εκτιμάται ιδιαίτερα και έχει αποσπάσει τα απολύτως ευμενή σχόλια των αρχών του Βασιλείου τόσο σε ότι αφορά στην καθημερινή συνεργασία τους, όσο και στην γενικότερη παρουσία τους στο έδαφος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ)
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ)

Ο Στρατηγός Φλώρος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την προβολή της Ελληνικής Σημαίας σε μία ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, όπου η Χώρα μας συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Μέση Ανατολή, και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, συνεκπαιδεύσεων, διμερών και πολυμερών συνεργασιών, ιδιαιτέρως όμως μέσω της διακεκριμένης συμμετοχής τους σε διεθνείς αποστολές.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής της Πυροβολαρχίας, τονίζοντας ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή πρωτοβουλία «IAMD Concept» στην Σαουδική Αραβία εμβαθύνει κατά τρόπο μοναδικό τόσο την Στρατιωτική Συνεργασία μας όσο και τους ήδη στενούς δεσμούς των 2 Χωρών, με ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της σημαντικής συνεισφοράς τους στο ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ