Δευτέρα 06/05/2024

Ναυάγιο στη Λέσβο: Ανασύρθηκαν νεκροί 16 γυναίκες και 1 ανήλικο αγόρι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Συνεχίζονται από το Λιμενικό οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών σε Κύθηρα και Λέσβο.

Το ναυάγιο στα Κύθηρα

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022, στις 20:47 μέσω του 112 για ιστιοφόρο σκάφος το οποίο κινδύνευε, χωρίς να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους.

Στις 21:04 και ενόσω προσδιορίστηκε το στίγμα του σκάφους κοντά στο Διακόφτι, έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Το ιστιοφόρο σκάφος με τους παράνομους μετανάστες προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή στις 21:08.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο ιστιοφόρο σκάφος επέβαιναν περίπου 95 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί ογδόντα (80) αλλοδαποί εκ των οποίων εξήντα δύο (62) ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες) και δεκαοκτώ (18) ανήλικοι, ενώ έντεκα (11) από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Κάτοικος περιέγραψε ότι είδε το σκάφος να συντρίβεται στα βράχια και ανθρώπους να σκαρφαλώνουν πάνω τους για να σωθούν.

Το ναυάγιο στη Λέσβο

Φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού ενημέρωσε πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Οκτωβρίου 2022, για ύπαρξη μίας βυθισμένης λέμβου με αριθμό παράνομων μεταναστών στην περιοχή “Προβοσκίδα” ανατολικά της Λέσβου.

Στο σκάφος κατά δήλωση των επιβαινόντων επέβαιναν περίπου 40 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 17 πτώματα (16 γυναίκες και 1 ανήλικο αγόρι).

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με τα δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε Κύθηρα και Μυτιλήνη, δήλωσε:

«Για μια ακόμα φορά, η ανοχή της Τουρκιάς στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών, κόστισε ανθρώπινες ζωές. Όσο η Τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών, διέσωσαν χθες δεκάδες συνανθρώπους μας, στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη. Δυστυχώς, όχι όλους. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ