Δευτέρα 06/05/2024

Λιβύη: 5 νέα ερωτήματα μετά το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την “αυτοψία” του Έλληνα προξένου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Νέα ερωτήματα προκύπτουν μετά το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την “αυτοψία” του Ελληνα προξένου σχετικά με το τροχαίο ατύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο Έλληνας πρόξενος στη Λιβύη “επισκέφθηκε οικείους των έξι ατόμων που βρίσκονταν στο όχημα με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το όχημα, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, ήταν TOYOTA τύπου τζιπ και τα “ονόματά τους ήταν αυτά που ήδη γνώριζε ανεπίσημα η ελληνική κυβέρνηση.”

Ερώτημα 1ο
Μέχρι στιγμής μαθαίναμε από τον υπουργό Υγείας της Λιβύης ότι, στο όχημα που συγκρούστηκε με το λεωφορείο, επέβαινε πενταμελής οικογένεια από την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Τελικά ήταν 6 ή 5 τα άτομα που επέβαιναν στο τζιπ; Ήταν ή όχι οικογένεια;

Ερώτημα 2ο
Ποια είναι τα ονόματα που γνωρίζει η κυβέρνηση; Θα τα δώσει στη δημοσιότητα;

Όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο εσωτερικό του τζιπ “εντοπίστηκαν κονσέρβες, ένα εύρημα συμβατό με ανθρωπιστική αποστολή, όπως και η μεταφορά καύσιμου σε μπιτόνια για μεγαλύτερη αυτονομία.”

Ερώτημα 3ο
Οι επιβαίνοντες στο τζιπ ήταν νωρίτερα σε ανθρωπιστική αποστολή;

Ερώτημα 4ο
Μέχρι στιγμής μαθαίναμε ότι οι Λίβυοι προσθέτουν -κατά πάγια τακτική μας λένε και τονίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ- μεταλλική ιδιοκατασκευή για την αύξηση της χωρητικότητας της αποθήκης καυσίμου (ρεζερβουάρ) των οχημάτων. Το τζιπ τελικά είχε μπιτόνια (πλαστικά ή μεταλλικά) ή έξτρα ρεζερβουάρ;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει επίσης ότι, “δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι σε κοντινή απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό ή ότι η τουρκική αποστολή έγινε στόχος επίθεσης.”

Ως προς το δεύτερο, την σύγχυση εάν ήταν ελληνική ή τουρκική αποστολή, την διαπιστώσαμε σε αναρτήσεις στα social media και την αναφέραμε εδώ.

Ως προς το πρώτο, γεννάται ένα ακόμα ερώτημα. Ερώτημα 5ο Το όχημα το οποίο συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής, μήπως ήταν αυτό των 6 νεαρών που επέστρεφαν στη Βεγγάζη μετά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ντέρνα;

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι λιβυκές Αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημη ενημέρωση για το τροχαίο ατύχημα παρά τις οχλήσεις της Ελλάδας. Κατά τα άλλα τους εμπιστευθήκαμε την ασφάλεια του προσωπικού μας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ