Δευτέρα 06/05/2024

Λέσβος: Νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο – Ξεκίνησαν από την Τουρκία

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τα πτώματα 3 νεαρών εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα ανατολικά της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού και τις μαρτυρίες οι 41 αλλοδαποί που επέβαιναν στην φουσκωτή βάρκα ξεκίνησαν από ακτή κοντά στο Αϊβαλί στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν είχε σωσίβιο (η σαμπρέλα δεν είναι σωσίβιο!) ενώ ταυτόχρονα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους βορειοανατολικούς εντάσεως 6 Μποφόρ.

Οι έρευνες του Λιμενικού ξεκίνησαν μετά από εντοπισμό της λέμβου σε βραχώδες σημείο στην περιοχή Προβοσκίδα.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και πεζοπόρα τμήματα από στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Λέσβος: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών μετά από ναυάγιο στις 7/2/23
Λέσβος: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών μετά από ναυάγιο στις 7/2/23

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 19 αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί 3 πτώματα.

Αριθμός αυτών έχει βρεθεί από πεζές περιπολίες της Αστυνομίας στα βουνά της περιοχής, όπου κρύφτηκαν αμέσως μετά το ναυάγιο.

Από τους διασωθέντες, 10 άτομα, 6 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος, νοσηλεύονται με υποθερμία και κακώσεις, πιθανώς και κατάγματα, από το χτύπημά τους στα βράχια της ακτής.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο ναυάγιο που συμβαίνει μέσα σε λίγες ημέρες, με αλλοδαπούς μετανάστες που ξεκίνησαν από την Τουρκία και θέλησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ