Σάββατο 27/04/2024

Λάρισα: Στην 110ΠΜ το RQ-4 Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα προσγειώθηκε το RQ-4 Global Hawk της USAF.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοσή της.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό “αν τα RQ-4 Global Hawk θα χρησιμοποιούν τη βάση της Λάρισας, μόνο για μεταστάθμευση.”

RQ-4 Global Hawk

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης και αναγνώρισης RQ-4 Global Hawk, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων συλλογής ISR [Intelligence, Surveillance, Reconnaissance: Πληροφορίες (επεξεργασμένες) – Επιτήρηση – Αναγνώριση] για την υποστήριξη των δυνάμεων σε παγκόσμιες επιχειρήσεις σε καιρό ειρήνης, έκτακτης ανάγκης και πολέμου.

Στο όνομα RQ-4, το “R” είναι ο χαρακτηρισμός του Υπουργείου Άμυνας για αναγνώριση και το “Q” σημαίνει σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Το “4” αναφέρεται στη σειρά των ειδικά κατασκευασμένων συστημάτων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα έχουν μετασταθμεύσει οκτώ MQ 9 Reaper της USAFE-AFAFRICA.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ η άφιξη και παραμονή των UAV MQ-9 Reaper εντάσσεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου και εν εξελίξει σχεδιασμού του για την προώθηση, υλοποίηση και διαρκή διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ