Δευτέρα 29/04/2024

Κλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης στον Έβρο – “Κλαίνε” οι τοπικές κοινωνίες

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Κλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Αυτό αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο εν λόγω Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας διαβίβασε επίσης σχετική επιστολή των Δημάρχων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου περί κλεισίματος των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Οι Δήμαρχοι αναφέρουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή απόφαση με δυσμενείς συνέπειες τόσο στην τοπική κοινωνία και οικονομία, όσο και στη διατήρηση του υψηλού αισθήματος ασφαλείας.

Οι Δήμαρχοι ξεχνούν να πουν ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν δύναται να αναλάβουν αποστολές όπως οι στρατεύσιμοι που έχουν ορκιστεί, εκπαιδευτεί και έχουν “ρίξει” μια τουφεκιά, έστω και στον “γάμο του Καραγκιόζη”.

Αναφέρουν φυσικά ότι το θέμα είναι καθαρά οικονομικό.

“Όλοι αυτοί οι νεοσύλλεκτοι με τις εξόδους τόνωναν την τοπική οικονομία όπως επίσης και κατά τις ορκωμοσίες τους εκατοντάδες γονείς έρχονταν στον Έβρο προκειμένου να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής τους, ενισχύοντας με την παρουσία τους την περιοχή μας”, γράφουν στην επιστολή τους.

Για αυτό γράφουμε ότι “κλαίνε” οι τοπικές κοινωνίες. “Χρυσή αγελάδα” οι Στρατιωτικοί και οι Μονάδες που θρέφουν τις τοπικές κοινωνίες. Το πώς αντιμετωπίζονται από τον τοπικό πληθυσμό είναι “βαρύ” θέμα που το γνωρίζουν όσοι έχουν υπηρετήσει σε τέτοια μέρη.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι στον Έβρο δεν υπήρχαν ποτέ Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων αλλά Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ