Παρασκευή 03/05/2024

Μετρό: Πρέπει να υπάρχει σήμα στα κινητά;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ξεκινά το έργο κάλυψης του δικτύου του Μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα 12 Ιανουαρίου 2023 η ΣΤΑΣΥ.

Το έργο κάλυψης των σταθμών και σηράγγων των γραμμών του Μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας έως και 5ης γενιάς (5G), στην πρώτη του φάση -έως και τον Μάρτιο του 2023- θα είναι πιλοτικό με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης τεχνικής λύσης, η οποία στη συνέχεια θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) κατά την πιλοτική φάση του έργου, προβλέπεται η εγκατάσταση διαφορετικών συστημάτων κεραιών στον σταθμό του Αλίμου και στις δύο σήραγγες Άγιος Δημήτριος – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Άλιμος. Τα συστήματα αυτά, θα λειτουργήσουν παράλληλα και ταυτόχρονα, καθιστώντας δυνατή την πραγματοποίηση μετρήσεων και τη συγκέντρωση δεδομένων, από τα συμπεράσματα των οποίων θα προκύψει η οριστική τεχνική λύση.

Στην επόμενη φάση του έργου, η τεχνική λύση που θα έχει προκριθεί από το πιλοτικό στάδιο, θα εφαρμοστεί -μέσα σε περίπου ένα τρίμηνο- στους πέντε σταθμούς και στις τέσσερις σήραγγες του τμήματος του δικτύου Άγιος Δημήτριος – Ελληνικό, ενώ σταδιακά θα προχωρήσει και η κάλυψη του συνόλου των σταθμών και των σηράγγων του δικτύου του μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Το έργο για να υπάρχει σήμα στα κινητά στο δίκτυο Μετρό υλοποιείται στο πλαίσιο συμφωνίας που σύναψε η ΣΤΑΣΥ με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Vantage Towers.

Η Vantage Towers αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη με περισσότερα από 82.000 σημεία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Η Vantage Towers Greece ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο 2020.

Θα απαντήσουμε τώρα στην ερώτηση: πρέπει να υπάρχει σήμα στα κινητά στο δίκτυο Μετρό;

Από άποψης τεχνολογικής προόδου, εκσυχρονισμού, ευκολίας κοκ, ναι να υπάρχει.

Στο σημείο αυτό γεννάται, ένα νέο ερώτημα που έχει να κάνει με την κρισιμότητα της υποδομής του υπόγειου δικτύου και την τρομοκρατία.

Ποια η δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή τρομοκρατικής ενέργειας με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού που ενεργοποιείται με τηλεφωνική κλήση;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ