Δευτέρα 29/04/2024

Ίλη Ιππικού στην Στρατιωτική παρέλαση: Νίκησε η “ορθότητα”;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δεν θα παρελάσει η Ίλη Ιππικού στην Στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Το Ιππικό πρωταγωνιστής σε όλους τους Αγώνες του Ελληνικού Έθνους κατατροπώθηκε από την “ορθότητα” το 2023 και ο σαλπιγκτής σήμανε οπισθοχώρηση;

Από την ίδρυση της Ίλης Ιππικού η προσπάθεια ακύρωσης του έργου έγινε εμφανής. Μια ήταν ο απόστρατος Ταξίαρχος και πρώην Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, μια ήταν η αφόδευση των αλόγων, μια το κόστος, μια το πετάλωμα των αλόγων (!) και άλλα. Στο σημείο αυτό κάνει υπερκέραση μια ΜΚΟ και έρχεται η ακύρωση της παρέλασης της Ίλης Ιππικού στην Στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, με την αιτιολόγηση ότι “κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων.” Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι “η εκπαίδευση της Ίλης θα συνεχιστεί κανονικά”.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 20ης Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική παρέλαση των αλόγων και των ιππέων στο Σύνταγμα.

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι δεν είδαμε καμία αντίδραση για την παρέλαση του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς στις 28 Οκτωβρίου 2022 στην πόλη του Κιλκίς. Εκεί, τα άλογα -τονίζουμε του Ιππικού Ομίλου- δεν “βασανίστηκαν”.

Ούτε στην παρέλαση του Ιππικού Ομίλου Χίου στα Ελευθέρια της Χίου την 11η Νοεμβρίου 2022.

Ελπίζουμε η οπισθοχώρηση να είναι όπως αναφέρεται στους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και όχι άτακτη…

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ