Τρίτη 30/04/2024

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023: Ποιοι είναι οι κύριοι σκοποί της Άσκησης – Πότε ξεκινάει

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023 θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει στις 4 Οκτωβρίου

Αυτό αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας – ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του για την Αρχική Ενημέρωση της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 23.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν είχε γίνει η ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2022, ενώ το 2021 διεξήχθη.

Η Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ η οποία σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί σε 24ωρη βάση από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στην Άσκηση συμμετέχουν, Εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις Μείζονες Διοικήσεις, τους Σχηματισμούς και Μονάδες, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα σε όση έκταση απαιτείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Οι κύριοι σκοποί της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023

Ως κύριοι σκοποί της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023 καθορίστηκαν από το ΓΕΕΘΑ:

  • Η προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.
  • Η εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Δόγμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων.
  • Η εφαρμογή των διαδικασιών του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και του αντίστοιχου Συστήματος Συναγερμού Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣ/ΠΑΜ-ΠΣΕΑ/ΓΕΕΘΑ).
  • Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.
Αρχική Ενημέρωση για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023
Αρχική Ενημέρωση για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2023

Η Αρχική Ενημέρωση έγινε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των Aρχηγών των Γενικών Επιτελείων, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη Αρχηγού ΓΕΣ και Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ Αρχηγού ΓΕΝ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε κατευθύνσεις για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή της, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα συμπεράσματα και διδάγματα αντίστοιχων ασκήσεων προηγούμενων ετών και στην ρεαλιστική αντιμετώπιση των προσχεδιασμένων και έκτακτων επεισοδίων της Άσκησης σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ