Δευτέρα 29/04/2024

Φρεγάτα ΝΕΑΡΧΟΣ: Ελλάδα και Γαλλία εργάζονται από κοινού στη δεύτερη φρεγάτα FDI

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ελλάδα και Γαλλία εργάζονται από κοινού στη Φρεγάτα Νέαρχος, στη δεύτερη φρεγάτα FDI για το Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτό αναφέρει η Naval Group σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

“Η ελληνική φρεγάτα FDI ΝΕΑΡΧΟΣ παίρνει μορφή! Μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ το 2023, τα 9 προκατασκευασμένα μπλοκ του κύτους έχουν τοποθετηθεί με ακρίβεια στη γραμμή της καρίνας και συγκολλούνται μεταξύ τους. Ομάδες από την Ελλάδα και τη Γαλλία εργάζονται από κοινού σε αυτή τη δεύτερη φρεγάτα FDI για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό” αναφέρει η Naval Group στην ανάρτηση, παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

Τα 5 τμήματα (blocks) της τρίτης ελληνικής φρεγάτας ΦΟΡΜΙΩΝ κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας και η μεταφορά τους στα ναυπηγεία στο Λοριάν της Γαλλίας ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Naval Group.

Υπενθυμίζεται ότι η ονομασία Belh@rra (Μπελχάρα) είναι για τον τύπο της φρεγάτας που σχεδίασε η Naval Group για τις ανάγκες του Γαλλικού Ναυτικού. Η Φρεγάτα για την Ελλάδα έχει την ονομασία: Φρεγάτα τύπου FDI HN (FDI Hellenic Navy).

Η Φρεγάτα ΚΙΜΩΝ εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στις 31 Μαρτίου 2025. Η Φρεγάτα ΝΕΑΡΧΟΣ στις 31 Οκτωβρίου 2025 και η Φρεγάτα ΦΟΡΜΙΩΝ στις 31 Οκτωβρίου 2026.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ