Τετάρτη 22/05/2024

Ιωάννινα: Νταλίκες της βουλγαρικής εταιρείας Tempus Link μεταφέρουν πυρομαχικά

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Βουλγάρικες νταλίκες μεταφέρουν πυρομαχικά από αποθήκες στα Ιωάννινα.

Αυτό μεταδίδει το epiruspost.gr το οποίο επικαλείται διασταυρωμένες πληροφορίες που έχει.

Δείτε το βίντεο με το κομβόι με βουλγάρικες νταλίκες, το οποίο συνοδεύεται από περιπολικό της Αστυνομίας και ξεκίνησε από το Πετσάλι:

Σύμφωνα με τις επιγραφές στις νταλίκες υπεύθυνη για την μεταφορά είναι η βουλγαρική εταιρεία Tempus Link.

Ποια είναι η βουλγαρική εταιρεία Tempus Link

Όπως αναφέρει η εταιρεία, με έδρα το Γκάμπροβο, στην ιστοσελίδα της, λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές αποθήκες αποθήκευσης εκρηκτικών και πυρομαχικών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συνολική χωρητικότητά τους ξεπερνά τους 2.400 τόνους ισοδύναμου TNT και διαθέτει πάνω από 4000 τ.μ χώρο κλειστών αποθηκών. Η αποθήκη είναι καλά εξοπλισμένη, διαθέτει χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων, ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς βιντεοεπιτήρησης και της ένοπλης ασφάλειας. Βρίσκεται στην πόλη Σμιάντοβο (Smyadovo), κοντά στο λιμάνι του Μπουργκάς (120 χλμ).

Η Tempus Link αναφέρει ότι το 2020 ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο ενός σύνθετου έργου υλικοτεχνικής υποστήριξης που περιλαμβάνει ταυτοποίηση, παλετοποίηση, εσωτερική μεταφορά εντός της ΕΕ για σύμβαση αξιοποίησης αεροπορικών πυρομαχικών άνω των 500 τόνων. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την προετοιμασία ενός ολόκληρου σχεδίου επιμελητείας, την παροχή αδειών και τη συνοδεία.

Η εν λόγω βουλγάρικη εταιρεία είχε μεταφέρει προ διετίας περίπου πολεμικό υλικό και από αποθήκες της Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, η επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: “…συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία. Εάν αυτές οι δυνατότητες ενδιαφέρουν την Ουκρανία, και εκκρεμούσας της αξιολόγησης της κατάστασης και της αξίας τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μπορούμε να διερευνήσουμε ευκαιρίες για πιθανή πρόσθετη Χρηματοδότηση Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων ύψους μέχρι 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ελλάδα.”

Στις 4 Μαΐου 2023 υπεγράφη, όπως είχε ανακοινώσει η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων – ΓΔΑΕΕ, Διακρατική Συμφωνία (008A/2023) με την Δημοκρατία της Τσεχίας, που αφορά στην Αξιοποίηση Εύχρηστων Μη Επιχειρησιακά Αναγκαίων Πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ