Παρασκευή 03/05/2024

ΓΔΠΕΑΔΣ ΥΠΕΘΑ: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Μιχαήλ Σπινέλλης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Νέος Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ ορίστηκε ο Πρέσβυς ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης.

Ο Μιχαήλ Σπινέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (Τράπεζα Εργασίας). Εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών με τον βαθμό του Ακολούθου το 1979.

Υπηρέτησε, εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία, κατά χρονολογική σειρά, στην Πρεσβεία Αλγερίου ως Πρόξενος, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη, στην Πρεσβεία Βελιγραδίου και στην Πρεσβεία Λονδίνου. Το 1992 υπηρέτησε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής Παρατηρητών στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στη συνέχεια, με τον βαθμό του Πρέσβυ υπηρέτησε στις Πρεσβείες Βελιγραδίου, Τελ-Αβίβ, Μόσχας, και ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στην UNESCO, όπου εξελέγη ομόφωνα (2018) Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Διοίκησης του Οργανισμού. Συνταξιοδοτήθηκε το 2019. Επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία ως Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων το 2021, με την ιδιότητα του Γενικού Επιθεωρητή, μέχρι τον Σεπτέμβριο 2023, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε εκ νέου.

Το 2014 εξελέγη ως επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γιούτα (Utah Valley University – ΗΠΑ). Από τις 7 Φεβρουαρίου 2024 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΠΕΑΔΣ/ΥΠΕΘΑ).

Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, τον Γιουγκοσλαβικό Αστέρα Πρώτης Τάξεως, τον Αστέρα του Αγίου Σάββα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και το Παράσημο της Αποστολής Παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και σερβικά

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ