Πέμπτη 02/05/2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ποιο ήταν το φορτίο εμπορικού τρένου 63503

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Θεωρίες συνωμοσίας δημιουργήθηκαν σχετικά με το φορτίο εμπορικού τρένου 63503 το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα και συγκρούστηκε με το Intercity στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της HELLENIC TRAIN, που φέρνει στην δημοσιότητα η ΑΜΥΝΑ, το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503 που εμπλέκεται στη σύγκρουση τρένων περιλάμβανε στην σύνθεση της συνολικά δεκατρία (13) βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία (3) βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως δέκα (10) βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Το περιεχόμενο των containers

Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της HELLENIC TRAIN και όπως δηλώνει η ίδια “κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων” το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής:

  • 4ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 5ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 6ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 7ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 8ο ΒΑΓΟΝΙ ΜΠΥΡΕΣ
  • 9ο ΒΑΓΟΝΙ ΜΠΥΡΕΣ
  • 10ο ΒΑΓΟΝΙ ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ
  • 11ο ΒΑΓΟΝΙ ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ
  • 12ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ
  • 13ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ

Δείτε το φύλλο σύνθεσης για το φορτίο εμπορικού τρένου 63503:

Φορτίο εμπορικού τρένου 63503
Φορτίο εμπορικού τρένου 63503

Με την ευκαιρία σημειώνουμε για τα “τσακάλια” της δημοσιογραφίας και των clickbait τίτλων ότι μια κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για να δύναται να καταγράψει ευκρινή εικόνα όταν συμβαίνει μια απότομη αλλαγή φωτεινότητας στο περιβάλλον όπως πχ μια έκρηξη, πρέπει να είναι υψηλής ευκρίνειας. Κάμερα υψηλής ευκρίνειας σημαίνει υψηλό κόστος και υψηλό ρίσκο κλοπής. Οπότε δεν την τοποθετείς έξω. Τόσο απλά.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, κάποιοι άλλοι αν όχι οι ίδιοι πάψανε, να μιλάνε για φιάλες υγραερίου μετά την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ότι “κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.”

Η Πυροσβεστική τόνιζε στην ίδια ανακοίνωση, κάτι που πέρασε απαρατήρητο, ότι “οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.” Άραγε οι Ενώσεις εγκάλεσαν τους δημοσιογράφους που επικαλούνταν την Πυροσβεστική για τα fake news που διέδιδαν;

Κατά τα άλλα έγκυρη δημοσιογραφία…

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ