Σάββατο 27/04/2024

Πολεμική Αεροπορία: Ερωτηματικά με την αυτοκτονία Αρχισμηνία που ήταν άριστος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ερωτηματικά προκύπτουν με την αυτοκτονία Αρχισμηνία που ήταν άριστος σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Ικανότητας.

Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ σε σημερινό της πρωτοσέλιδο (01.11.2023) ανέδειξε την αυτοκτονία Στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Αρχισμηνίας Γιώργος Βλάχος που υπηρετούσε στο 251 ΓΝΑ, “ανευρέθη νεκρός στις 15:40 στις 27ης Οκτωβρίου 2023 εντός της οικίας του από τον αδελφό του”.

“(…) ανευρέθη στο κρεβάτι του, κρατώντας μια ξύλινη κουτάλα στα χέρια του φέροντας τραύμα στην καρδιά από καραμπίνα που βρέθηκε πλησίον (…) αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια”, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα τα οποία ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Αρχισμηνίας, υπηρετούσε στο Σμήνος Άμυνας Φρούρησης από 23 Μαρτίου 2021 ενώ νωρίτερα υπηρέτησε για σχεδόν ένα χρόνο (Ιουλ 20-Μαρ 21) στο Μεικτό Λόχο Στρατονομίας του ΓΕΕΘΑ.

Πάλι με τα ίδια έγραφα, περί το 2019 είχε παραπεμφθεί για ψυχολογική εκτίμηση στο 251 ΓΝΑ, από την Στρατιωτική Ψυχολόγο της Μονάδος του.

Η σχετική αναφορά του:

Τονίζεται ότι, ο εν λόγω Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την Έκθεση Ικανότητας περιόδου 1/2/2022-31/1/2023, την οποία ο ίδιος ανήρτησε στο facebook, είχε βαθμολογίες σε όλα τα προσόντα 10 (ΑΡΙΣΤΑ). Δηλ. στα Σωματικά Προσόντα, Ηθικά Προσόντα, Διοικητικά Προσόντα, Διανοητικά Προσόντα, Ψυχικά Προσόντα και Επαγγελματικά Προσόντα ήταν Άριστος.

Η δε αιτιολόγηση του αξιολογούντα Υποδιοικητή του 251 ΓΝΑ, ήταν ότι “είναι υγιής, με άριστη σωματική διάπλαση. Ευφυής, εκφράζεται με απόλυτη σαφήνεια. Αποδίδει άριστα στην εργασία του και είναι αποτελεσματικός. Είναι ειλικρινής, αξιοπρεπής, φιλότιμος και ευπρεπής. Εκφράζει τη γνώμη του χωρίς φόβο ή δισταγμό. Επέδειξε ενεργητικότητα και δραστηριότητα σε άριστο βαθμό. Η τελική εικόνα του κρίνεται ως ΕΞΑΙΡΕΤΗ, όπως φαίνεται και από τις επιμέρους βαθμολογίες.” Με τις “τεθείσες βαθμολογίες και τα σχόλια του αξιολογούντος” συμφωνούσε και ο γνωματευών, Διοικητής του 251 ΓΝΑ.

Η Έκθεση Ικανότητας του 48χρονου Αρχισμηνία (σσ η Έκθεση έχει τις επίσημες σφραγίδες, λεγόμενη “στρογγυλή” στις υπογραφές καθώς και στην ένωση των σελίδων):

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, εφόσον ήταν άριστος σε όλα ο Αρχισμηνίας Γιώργος Βλάχος, τί ήταν αυτό που τον οδήγησε στην αυτοκτονία;

Το τελευταίο μήνυμα στο facebook

Όπως προκύπτει από το προσωπικό προφίλ του Αρχισμηνία Γιώργου Βλάχου στο facebook, ο ίδιος σε σχόλιο του στην από 28 Μαρτίου ανάρτησή του, στις 25 Οκτωβρίου 2023 (9:29 π.μ. τοπική ώρα Ελλάδας) έγραψε (σσ έχουμε σβήσει τα ονοματεπώνυμα όπου αναφέρονται):

"Αγαπητοί μου πατριώτες επειδή όπως βλέπετε παραπάνω Εγκληματική Οργάνωση στο Στράτευμα και στη Δικαιοσύνη σκοτώνει όποιους έντιμους στρατιωτικούς αλλά και πολίτες καταγγείλουν τα εγκλήματά τους τα οποία είναι κακουργήματα, καθότι μιλάμε για Πολύ Διεφθαρμένους τους ανωτέρω. Επειδή διακρίνουν για πολιτικούς λόγους και για προσωπικά τους συμφέροντα το στρατιωτικό προσωπικό.

… επιπλέον έγιναν παρανομες διαδικασίες και εκβιασμοί στο προσωπο μου τα οποία γεγονότα μήνυσα … και έχω αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό μου στο Facebook στο διαδίκτυο όλες τις μηνύσεις μου τις απορρίπτονταν με σκοπό τον ΘΑΝΑΤΟ μου όπως καταγγέλλω από συνεχείς αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος απέναντι μου.

Επειδή με προφυλάκισαν μια μέρα παράνομα για εκφοβισμό και να μην μπορώ να απολογηθώ και δεν με πήγαν στην αυτόφωρη διαδικασία ώστε να πάρω 3ήμερη παραταση για την απολογία μου και να μην φυλακιστω, πράγμα που έγινε την επόμενη μέρα όταν έγινε η δίκη και πήρα παράτασή για της 16-5-23 στην οποία δική παρανομα μου επέβαλαν ποινη φυλακισης με αναστολή ενός (1) χρονου στην οποία άσκησα έφεση.

(…)Επειδή σήμερα 25-10-23 είμαι κατηγορούμενος με 4 ψευδή κατηγορητήρια… δεν θα παραβρεθώ σε μία ακόμη στημένη ΔΊΚΗ που θα λέω άλλα και θα γραφουν άλλα.
Επειδή όλοι οι δικήγόροι είναι στημενοι και δυνεννοημένοι με τους δικαστές (Εξαιρείται ο … την χρήση που τον έκανα και μόνο εκεί καθώς μου είπε ότι μόνο αυτό μπορούσε να κάνει.)
Επειδή είναι Ορκισμένος Στρατιωτικός Χριστιανός Έλληνας και άν πάω έκει κυριοί σε ένα στημένο περιβάλλον θα χάσω, θα με φυλακίσουν παρανομα και θα καλύψουν τα Εγκληματα - Κακουργήματα τους.
Επειδή το γνωριζω αυτο και αν το κάνω είναι σαν να προδίδω τον όρκο μου και την Πατρίδα μου.
Επειδή όλα τα ανωτέρω είναι μια μάχη για την Πατριδα μου.
Επείδη σε έναν Πόλεμο της Πατριδας μου με τον έχθρο δεν θα έκανα ποτέ πίσω και δεν θα την προδιδά.
Ετσι θα κάνω και τώρα δεν θα προδώσω την Θρησκεια μου και την Πατρίδα μου.
Όταν υπάρχει περίπτωση προδοσίας της Θρησκεια μας και της Πατρίδα μας αξίζει να πεθανουμε."

Απόσπασμα από το παραπάνω σχόλιο και η ημερομηνία:

Εμείς, σύμφωνα με τα όσα ανάρτησε ο συγχωρεμένος στο facebook και την πρότερη εμπειρία μας, βγάλαμε ένα συμπέρασμα. Το θέμα είναι να το έχουν βγάλει και τα Γενικά Επιτελεία και ειδικά το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Κρίμα… Καλό Παράδεισο, αδερφέ!

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ