Δευτέρα 06/05/2024

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι χωρίς περικοπή 30% της σύνταξης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Καταργείται η περικοπή 30% της σύνταξης

Οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν ολόκληρη την σύνταξή τους και η μικρή παρακράτηση, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, θα είναι “στα πρόσθετα έσοδά τους από τη δεύτερη δηλωμένη και νόμιμη πλέον αμοιβή τους”. Με αυτόν τον τρόπο η επιβάρυνση θα φύγει από τη σύνταξη και θα μεταφερθεί στο εισόδημα.

Σύμφωνα με το “Νόμο Κατρούγκαλου”, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 1.200 ευρώ κύρια σύνταξη και 200 ευρώ επικουρική σύνταξη (σύνολο 1.400 ευρώ) εάν δουλέψει θα λάβει αντίστοιχα 840 και 140 ευρώ (σύνολο 980 ευρώ). Η συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) είναι μειωμένη κατά 420 ευρώ.

Με τη νέα ρύθμιση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο εργαζόμενος συνταξιούχος του παραδείγματος θα πάρει ολόκληρη την σύνταξη (1.400 ευρώ) και η παρακράτηση θα γίνει στον μισθό της δουλειάς του.

Η σχετική διάταξη στην οποία θα καθορισθεί το ύψος της εισφοράς αναμένεται να συμπεριληφθεί στο επερχόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ