Σάββατο 27/04/2024

Επίδομα βενζίνης: 5 ευρώ μπόνους στην ψηφιακή κάρτα καυσίμων – Βήμα βήμα η αίτηση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Επίδομα βενζίνης αίτηση από τις 26 Απριλίου 2022 στο Gov gr. Βήμα βήμα η αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. 5 ευρώ επιπλέον στην ψηφιακή κάρτα καυσίμων.

Ανοίγει αύριο 26 Απριλίου 2022 στο Gov.gr η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων.

Επίδομα βενζίνης αίτηση – Ημερομηνίες ΑΦΜ

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στο Gov.gr.

Η αίτηση για το επίδομα βενζίνης θα γίνει μέχρι τις 1 Μαΐου 2022 τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, ως εξής:

  • 26 Απριλίου 2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 27 Απριλίου 2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28 Απριλίου 2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 29 Απριλίου 2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 30 Απριλίου 2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την 1 Μαΐου 2022 και μετά θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ.

Επίδομα βενζίνης σε ψηφιακή κάρτα καυσίμων

Το επίδομα βενζίνης μπορεί να καταβληθεί σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι/ες επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ. Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα για το επίδομα βενζίνης θα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31 Ιουλίου 2022.

Επίδομα βενζίνης αίτηση – Βήμα βήμα η διαδικασία

Τα βήματα για το επίδομα βενζίνης σε ψηφιακή κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό είναι κοινά. Στο τελευταίο βήμα για εσάς στην αίτηση (Βήμα 2) επιλέγεται εάν θέλετε τα χρήματα να μπουν σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2030, 21 Απριλίου 2022) για το επίδομα βενζίνης, η έκδοση ψηφιακής κάρτας έχει μπόνους 5 ευρώ.

Βήμα 1

Είσοδος στην ειδική εφαρμογή, με κωδικούς taxisnet.

Βήμα 2

Συμπλήρωση και επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας και ειδικότερα, της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του αριθμού του κινητού τηλεφώνου. Αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Βήμα 3

Έλεγχος της αίτησης και εφόσον όλα είναι σωστά η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα, για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης

Βήμα 4

Η τράπεζα ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Εφόσον επιθυμείτε την καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό, αυτό το επιλέγεται στο Βήμα 2. Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και σε ένα ΚΕΠ.

Διαβάστε πόσο είναι το επίδομα καυσίμων για αυτοκίνητο-μοτοσυκλέτα ανά περιοχή της Ελλάδας

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ