Κυριακή 05/05/2024

Dentist Pass 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Δικαιούχοι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Μάθετε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο gov.gr για το πρόγραμμα Dentist Pass 2023 και ποιοι είναι δικαιούχοι.

Το πρόγραμμα Dentist Pass “τρέχει” από το το Υπουργείο Υγείας και αφορά στην δωρεάν εξέταση στον οδοντίατρο στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Dentist Pass Δικαιούχοι

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα Dentist Pass για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας voucher είναι παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Dentist Pass Αίτηση

Η διαδικασία για την χορήγηση του voucher Dentist Pass, θα γίνεται με τη συνήθη διαδικασία των …Ρass, δηλ. με αίτηση στο gov.gr. Όπως πχ το πρόσφατο Market Pass.

Ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα (εκπρόσωπος) των παιδιών αφού αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet θα υποβάλλει την αίτηση στο vouchers.gov.gr

Ειδικότερα η αίτηση θα περιλαμβάνει το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Dentist Pass Επιταγή voucher

Μετά από την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, διαβιβάζονται στην τράπεζα, αποκλειστικά και μόνο για την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα, τα στοιχεία του προσώπου που υποβάλλει την αίτηση, και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθορίζονται, τηρουμένων των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων, πέρα των άλλων το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά οδοντιατρική πράξη, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη χορήγησή της, οι δικαιούχοι, οι ειδικότητες οδοντιάτρων που δύνανται να συμμετέχουν, ο χρόνος απενεργοποίησης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Dentist Pass Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάθε voucher που θα ενεργοποιείται για την δωρεάν εξέταση των παιδιών στον οδοντίατρο θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Το πρόγραμμα Dentist Ρass θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντίατρο όπου θα γίνεται: Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού, Φθορίωση δοντιών, Καθαρισμός, Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ για να ανοίξει η πλατφόρμα για την έκδοση της επιταγής για την δωρεάν εξέταση των παιδιών σε οδοντίατρο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ