Παρασκευή 03/05/2024

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: “Ανοιχτά” για τις οικογένειες των μαθητών των Στρατιωτικών Σχολών

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι οικογένειες των μαθητών των Στρατιωτικών Σχολών είναι πλέον δικαιούχοι εξέτασης και νοσηλείας στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Οι γονείς και τα ανήλικα αδέλφια των μαθητών των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων αποκτούν το δικαίωμα να εξετάζονται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία καθώς και να νοσηλευτούν σε αυτά εφόσον απαιτηθεί.

Δικαιούχοι εξέτασης και νοσηλείας είναι επίσης οι συνταξιούχοι που εργάστηκαν στην Πολεμική Αεροπορία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αλλά μόνο για το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

Αυτό αναφέρει η Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 74/Β/13-1-2023, και αφορά στην χορήγηση δικαιώματος υγειονομικής εξέτασης και νοσηλείας στα μέλη των οικογενειών των μαθητών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και στους συνταξιούχους που εργάστηκαν στην Πολεμική Αεροπορία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Αναλυτικά η Υπουργική Απόφαση Φ.700/6/500064/2023 αναφέρει:

Χορήγηση δικαιώματος υγειονομικής περίθαλψης (Άρθρο 1)

1.Στα μέλη των οικογενειών των μαθητών παραγωγικών σχολών των Ε.Δ. χορηγείται δικαίωμα υγειονομικής εξέτασης και νοσηλείας, στα Σ.Ν., ως εξής:

α. Στα μέλη οικογενειών των μαθητών παραγωγικών σχολών του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν.) στα Σ.Ν. του Σ.Ξ.

β. Στα μέλη οικογενειών των μαθητών παραγωγικών σχολών του Π.Ν. στα Σ.Ν. του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.).

γ. Στα μέλη οικογενειών των μαθητών παραγωγικών σχολών της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

2.Στους συνταξιούχους που εργάστηκαν στην Π.Α. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και στα μέλη των οικογενειών τους χορηγείται δικαίωμα υγειονομικής εξέτασης και νοσηλείας, στο 251 ΓΝΑ.

Δικαιούχοι (Άρθρο 2)

1.Για την εφαρμογή της παρούσας, ως μέλη οικογένειας για τους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρου 1 λογίζονται οι γονείς και τα ανήλικα αδέλφια των μαθητών παραγωγικών σχολών των Ε.Δ.

2.Ως μέλη οικογένειας για τους δικαιούχους της παρ. 2 του άρθρου 1, νοούνται η/ο σύζυγος του/της συνταξιούχου υπαλλήλου της Π.Α., τα ανήλικα άγαμα τέκνα ηλικίας δεκατεσσάρων(14) έως δεκαοκτώ (18) ετών καθώς και τα ενήλικα άγαμα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους, και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες Σχολές του εσωτερικού ή εξωτερικού

Νοσηλεία (Άρθρο 3)

1.Οι δικαιούχοι του άρθρου 1 νοσηλεύονται στις δικαιούμενες θέσεις των νοσηλευτικών κλινών σύμφωνα με τα οριζόμενα του οικείου ασφαλιστικού φορέα.

2.Για την παροχή νοσηλείας εφαρμόζονται οι διατάξεις σχετικά με την προτεραιότητα των δικαιούχων περίθαλψης στα Σ.Ν. των Ε.Δ.

Δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης (Άρθρο 4)

1.Η δαπάνη υγειονομικής περίθαλψης βαρύνει:

α. Τους ασφαλιστικούς φορείς των δικαιούχων, εφόσον η δαπάνη δικαιολογείται από τους οικείους φορείς.

β. Τους ίδιους τους δικαιούχους, εφόσον η δαπάνη δεν δικαιολογείται από τους ασφαλιστικούς φορείς.

γ. Τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σύμφωνα με το οικείο θεσμικό πλαίσιο, εφόσον οι δικαιούχοι είναι ανασφάλιστοι.

2.Το ύψος της αποζημίωσης για την παρεχόμενη περίθαλψη καθορίζεται σύμφωνα με το τιμολόγιο του οικείου ασφαλιστικού φορέα για τους ασφαλισμένους δικαιούχους ή το τιμολόγιο του Υπουργείου Υγείας, για τους ανασφάλιστους δικαιούχους.

3.Η λογιστική τακτοποίηση της πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού.

Καταργούμενες διατάξεις (Άρθρο 5)

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργείται η υπό στοιχεία Φ.750/33115/31.12.1990 (Β’ 7/1991) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Έναρξη ισχύος (Άρθρο 6)

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατεβάστε το ΦΕΚ σε pdf από το Εθνικό Τυπογραφείο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ