Δευτέρα 29/04/2024

251 ΓΝΑ: Το πρώτο Στρατιωτικό Νοσοκομείο με Ρομποτικό Σύστημα για χειρουργικές επεμβάσεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το 251 ΓΝΑ είναι το πρώτο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το δεύτερο μη-ιδιωτικό κέντρο που αποκτά Ρομποτικό Σύστημα για χειρουργικές επεμβάσεις.

Αυτό ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας – ΓΕΑ το οποίο σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εγχείρηση.

Η εγκατάσταση του Ρομποτικού Συστήματος Da Vinci Xi στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου 2023 και η πρώτη Ρομποτική Επέμβαση στις Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία ήταν αφαίρεση κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών, διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 19 Ιουλίου 2023.

Ρομποτικό Σύστημα για χειρουργικές επεμβάσεις Da Vinci Xi
Ρομποτικό Σύστημα για χειρουργικές επεμβάσεις Da Vinci Xi

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή και εξήλθε από το νοσοκομείο σε 3 ημέρες.

Η επέμβαση υπήρξε η πρώτη θωρακοχειρουργική επέμβαση με Ρομποτικό Σύστημα που γίνεται σε Στρατιωτικό/Δημόσιο Νοσοκομείο (σε μη-ιδιωτικό ίδρυμα) στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη διενεργηθεί πέντε ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις στον Θώρακα και πέντε Ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Χειρουργική επέμβαση στο 251 ΓΝΑ με Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci Xi
Χειρουργική επέμβαση στο 251 ΓΝΑ με Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci Xi

Η εγκατάσταση και λειτουργία του Ρομποτικού Συστήματος Da Vinci Xi στο 251 ΓΝΑ αποτελεί ορόσημο τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για την ευρύτερη υγεία στη χώρα, καθώς αποτελεί το πρώτο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μόλις το δεύτερο μη-ιδιωτικό κέντρο που αποκτά την τεχνολογία αυτή.

Η Ρομποτική Χειρουργική, με τη χρήση του Συστήματος Da Vinci Xi, χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ