Παρασκευή 24/05/2024

Χεζμπολάχ: θέλει να πιέσει την Ευρώπη με Σύρους πρόσφυγες

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Χεζμπολάχ θέλει ο Λίβανος να πιέσει την Ευρώπη διώχνοντας Σύρους πρόσφυγες.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα προέτρεψε τις αρχές της χώρας να ανοίξουν τις θάλασσες για τα σκάφη μεταναστών να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τα σχόλιά του έγιναν σε μια προφανή προσπάθεια να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα βοήθεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στον Λίβανο για να τον βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

“Μπορώ να ανακοινώσω οικονομικό πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από φέτος έως το 2027. Θέλουμε να συμβάλουμε στην κοινωνικοοικονομική σταθερότητα του Λιβάνου”, είχε πει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ναζίμπ Μικάτι.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ ζήτησε “μια εθνική απόφαση που λέει: Ας ανοίξουμε τη θάλασσα στους εκτοπισμένους Σύρους με τη δική τους ελεύθερη βούληση, αντί να τους εκθέσουμε σε κίνδυνο φεύγοντας μέσω παράνομων οδών”. Αλλά “δεν προτείνουμε να αναγκαστούν οι εκτοπισμένοι Σύροι να επιβιβαστούν σε βάρκες και να φύγουν για την Κύπρο και την Ευρώπη”, πρόσθεσε στην ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar.

Ο Λίβανος λέει ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους από τη γειτονική Συρία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ