Παρασκευή 03/05/2024

Ρομά: Εισαγγελική εντολή για τις απειλές για αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Με εισαγγελική εντολή διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για τις απειλές των Ρομά

Αυτό αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συγκεκριμένα η έρευνα διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα Ρομά επιδίδονται σε ένα κρεσέντο δηλώσεων κυρίως στα social media αλλά και παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης.

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά. Εικόνα (screenshot): Βίντεο ΕΛΑΣ
Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά. Εικόνα (screenshot): Βίντεο ΕΛΑΣ

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την χώρα σε οικισμούς Ρομά.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2022 κατά την αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων και άλλων οικισμών του Ασπροπύργου καθώς και στο Μενίδι πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 8 οικίες, προσήχθησαν 15 άτομα και συνελήφθησαν 6, για τα αδικήματα της απείθειας, κλοπής, καθώς και των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και κανόνων που αφορούν στην οικοδομή.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2022 τρία άτομα συνελήφθησαν καθόσον συμμετείχαν σε επεισόδια στη στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, των φθορών ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

Αστυνομική επιχείρηση της ΟΠΚΕ σε καταυλισμό Ρομά. Εικόνα (screenshot): Βίντεο ΕΛΑΣ
Αστυνομική επιχείρηση της ΟΠΚΕ σε καταυλισμό Ρομά. Εικόνα (screenshot): Βίντεο ΕΛΑΣ
Διαβάστε επίσης:
Ρομά πυροβόλησαν Αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο

Θεοδωρικάκος: Οι Ρομά να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Αναφορικά με το θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, επισήμανε πως όλοι οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση πράξεις αντεκδίκησης.

“Είχαμε ένα πολύ θλιβερό και τραγικό περιστατικό το οποίο έχει οδηγήσει σε βαρύτατο τραυματισμό ενός 16χρονου ανθρώπου με αυτό ασχολείται η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας για να κατανείμουν και να αποδώσουν τις ευθύνες. Κατηγορηματικά σήμερα θέλω να επαναλάβω, οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις τις δικαιοσύνη αυτό ισχύει στο κράτος δικαίου. Αυτό αφορά όλους όπως ο νόμος ισχύει για όλους ισχύει απαρέγκλιτα για όλους χωρίς δεύτερη συζήτηση για αυτό αυτές τις μέρες δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης οποιεσδήποτε βιαιοπραγίες”, είπε ο Υπουργός.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι ειδικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη παραβατικών σε καταυλισμούς Ρομά θα συνεχιστούν.

“Γίνονται εκτεταμένες επιχειρήσεις στην διάρκεια της ημέρας προκειμένου να βρεθούν παραβατικά άτομα για όπλα και ναρκωτικά σε συγκεκριμένους καταυλισμούς , αυτό συνέβη όλες τις προηγούμενες μέρες. Να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης , όλοι με κεφαλαία χωρίς καμία εξαίρεση , αυτή είναι η δουλειά μας αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”, σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ