Δευτέρα 06/05/2024

ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ 2023: Ολοκληρώθηκε η άσκηση της 98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ολοκληρώθηκε η άσκηση ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ 2023 της 98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο.

Στην ΤΑΜΣ ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ 23 συμμετείχαν τμήματα και μέσα από την 98 ΑΔΤΕ “ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ”, την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού “ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ” (1η ΤΑΞΑΣ), την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 1 ζεύγος αεροσκαφών F-16 σε αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (ΕΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ η οποία διεξήχθη από 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2023 στη Λέσβο ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικά τακτικά σενάρια, η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας και η προαγωγή της διαλειτουργικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης.

Η άσκηση περιέλαβε την διεξαγωγή νυχτερινών επιχειρησιακών επιχειρήσεων προς εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και προγεφυρώματος με πραγματοποίηση βολών όλμων, πυροβολικού και αρμάτων, σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και Μαχητικά Αεροσκάφη. Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν αντικείμενα Διοικητικής Μέριμνας μεταξύ των οποίων η αεροδιακομιδή τραυματία καθώς και η περισυλλογή βεβλαμένου βαρέως υλικού.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ στη Λέσβο, η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ