Δευτέρα 06/05/2024

ΣΜΥ: Τροποποίηση Οργανισμού Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΦΕΚ 15/2023)

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 15/2023 το ΠΔ 7/2023 με το οποίο τροποποιείται ο Οργανισμός της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΚ 5-52/2008).

Υποψήφιοι ΣΜΥ

Οι αλλαγές που αφορούν στους υποψηφίους για εισαγωγή στη ΣΜΥ με πανελλήνιες εξετάσεις είναι ότι μετά την παρ. 3 του άρθρου 91 του π.δ. 76/2008 προστίθεται παρ. 4 ως εξής:

η μη παρουσίαση επιτυχόντος προς κατάταξη στη Σχολή εντός πέντε (5) ημερών από την καθορισμένη ημερομηνία κατάταξης, επιφέρει απώλεια δικαιώματος εγγραφής στη Σχολή. Η προθεσμία προς κατάταξη στη ΣΜΥ, που καθορίζεται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας, δύναται να παρατείνεται, εφόσον υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας, με απόφαση της ΣΜΥ, κατόπιν υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών από τον ενδιαφερόμενο.”

Σπουδαστές ΣΜΥ

Όσον αφορά στους σπουδαστές του τρίτου (3ου) έτους, “ονομάζονται Λοχίες μετά από επιτυχή φοίτησή τους κατά το τελευταίο έτος εκπαίδευσης, όταν συγκεντρώσουν βαθμολογία σε όλα τα μαθήματα, 50% τουλάχιστον.”

Ταυτόχρονα με την εν λόγω τροποποίηση “οι σπουδαστές του δεύτερου (2ου) και πρώτου (1ου) έτους, μετά από επιτυχή φοίτηση κατά τη διάρκεια του δεύτερου (2ου) και πρώτου (1ου) έτους εκπαίδευσης, προάγονται στο τρίτο (3ο) και δεύτερο (2ο) έτος αντίστοιχα, όταν συγκεντρώσουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον 50%.”

Πέρα των άλλων που αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα, “σπουδαστής οποιουδήποτε έτους εκπαίδευσης, απορρίπτεται και επαναλαμβάνει το έτος όταν:

α) Στο σύνολο όλων των μαθημάτων δεν συγκεντρώσει μέσο όρο βαθμολογίας 50% τουλάχιστον.
β) Μετά την επανεξέταση δεν πετύχει στη γραπτή εξέταση την προβλεπόμενη για προαγωγή βαθμολογία 50% σε κάθε μάθημα.”

Η συνολική φοίτηση στη Σχολή, “δε δύναται να υπερβαίνει τον αριθμό των προβλεπόμενων ετών συν ένα” και οι “Σπουδαστές που παραμένουν στο ίδιο έτος, για οποιοδήποτε λόγο, τάσσονται κατά σειρά αρχαιότητας τελευταίοι στην τάξη. Μεταξύ τους διατηρούν την αρχαιότητα, την οποία είχαν κατά το προηγούμενο έτος.”

Στρατιωτικό Μουσείο ΣΜΥ

Σύμφωνα με την τροποποίηση του Οργανισμού της ΣΜΥ, “στη ΣΜΥ λειτουργεί μουσείο το οποίο υπάγεται στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων – Εθιμοτυπίας και βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ, που αποτελεί έδρα της Σχολής. Εκεί φυλάσσονται ιστορικά κειμήλια της ΣΜΥ, του 5ου Συντάγματος Πεζικού, καθώς και των αγώνων του Ελληνικού Στρατού στο Ελ Αλαμέιν, στην Κορέα και στην Κύπρο, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους φυλάσσεται παλιός οπλισμός.”

Επιπλέον, μετά το άρθρο 12 του ΠΔ. 76/2008 προστίθεται άρθρο 12Α, το οποίο αφορά στο Γραφείο Υγιεινής και Ασφάλειας, με τα καθήκοντα του Διευθυντή ΓΥΑ να ανατίθενται σε ανώτερο αξιωματικό, οποιουδήποτε Όπλου ή Σώματος.

Επίσης, μετά το άρθρο 13 του ΠΔ 76/2008 προστίθεται άρθρο που αφορά στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Τρικάλων (ΒΝΣΤ).

Διαβάστε το ΠΔ 7/2023 (ΦΕΚ 15/2023) στην ΕΔΥΕΘΑ 12/2023:

Η ισχύς των τροποποιήσεων αρχίζει από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλ. από 21 Ιανουαρίου 2023.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ