Σάββατο 04/05/2024

Πολεμικό Ναυτικό: Ολοκληρώθηκε ο ΘΕΠ 2023 της ΣΝΔ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ολοκληρώθηκε ο ΘΕΠ 2023 της ΣΝΔ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι, ολοκληρώθηκε ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) με τη Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, τα οποία κατέπλευσαν στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά στις 31 Αυγούστου 2023.

Στο ΘΕΠ 2023, που διήρκησε από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, εκτελέστηκαν γυμνάσια και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο της πρακτικής εν πλω εκπαίδευσης και της απόκτησης ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ κατέπλευσαν διαδοχικά στους λιμένες, Μάλαγα Ισπανίας, Πόρτο Πορτογαλίας, Βρέστη Γαλλίας, Βαλέτα Μάλτας και Λεμεσού Κύπρου.

Στο ΘΕΠ 2023 συμμετείχαν 159 Ναυτικοί Δόκιμοι, 8 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής), καθώς και 2 αλλοδαποί σπουδαστές από την Ρουμανία.

Ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων είναι ετήσια δραστηριότητα και έχει ως σκοπό την πρακτική εκπαίδευση εν πλω, την απόκτηση ναυτικής εμπειρίας και τέχνης από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και την επίδειξη Σημαίας και την προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ