Τρίτη 07/05/2024

ΓΕΑ: Ολοκληρώθηκε το 8ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος που διοργάνωσε το ΓΕΑ.

Στο 8ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, με κύριο θέμα “Νέες Τάσεις – Παλιές Απειλές, Ευκαιρίες Αεροπορικής Ισχύος και Προκλήσεις” (New Trends – Old Threats, Air Power Opportunities and Challenges), συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις προκλήσεις της ασφάλειας και της άμυνας στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον, στη διαμόρφωση του νέου δόγματος της αεροπορικής ισχύος, στις δυνατότητες – προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς επίσης στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αεροπορικής και διαστημικής ισχύος μέσα από το πρίσμα της βιομηχανίας.

Η τελετή έναρξης των εργασιών του 8ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος στις 27 Απριλίου 2023, κατά την οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, καθώς και στις προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο 8ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο 8ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική τεχνολογική εξέλιξη της Αεροπορικής Ισχύος τα τελευταία χρόνια, η οποία παρέχει στρατηγικό πλεονέκτημα στην διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εναρμονίζονται με τις σύγχρονες εξελίξεις, και αναβαθμίζουν την Αεροπορική τους Ισχύ τόσο με την ένταξη των Μαχητικών Αεροσκαφών RAFALE και την αναβάθμιση των F-16 στην έκδοση VIPER, όσο και με τον προγραμματισμό για μελλοντική προμήθεια Μαχητικών Αεροσκαφών F-35.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που συνδυάζονται με την Αεροπορική Ισχύ, στα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Unmanned Aerial Vehicle), τα οποία αναβαθμίζουν την δυναμική του αεροπορικού όπλου, τόσο με το χαμηλότερο κόστος απόκτησης και συντήρησής τους σε σχέση με τα Επανδρωμένα Αεροσκάφη, όσο και με το χαμηλότερο επιχειρησιακό ρίσκο των αποστολών που εκτελούν και τις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισής τους με σύγχρονες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

8ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος

Το 8ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος διεξήχθη σε δύο ημέρες, 27 και 28 Απριλίου 2023 στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

8ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν οι Υπαρχηγοί των Πολεμικών Αεροποριών της Ιταλίας, Lieutenant General Aurelio Colagrande, της Ισπανίας, Lieutenant General Fernando de la Cruz και της Γαλλίας, Major General Thierry Gouaichault, ο Κοσμήτορας του Mitchell Institute for Aerospace Studies, Lt. General (Ret) David Deptula και ο Καθηγητής John Olsen.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ