Κυριακή 05/05/2024

Σαν Σήμερα 6 Ιουνίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 6 Ιουνίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 552 μ.Χ. οι Βυζαντινοί, υπό τον Στρατηγό Ναρσή, μετά από μάχη καταλαμβάνουν τη Ρώμη από τους Γότθους.

Το 1854 μετά από γενική οθωμανική επίθεση εναντίον των επαναστατών της Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα, οι Έλληνες αναγκάζονται να υποχωρήσουν. Η μάχη κράτησε τρεις μέρες και οι Οθωμανοί είχαν απώλειες 1.000 νεκρούς. Ο Στρατηγός Χριστόδουλος Χατζηπέτρος, αποχωρώντας, εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στους Μανιάτες, τους Κρήτες, τους Υδραίους και τους Θεσσαλούς συμπολεμιστές του. Έτσι τερματίζεται η επανάσταση της Θεσσαλίας του 1854. Το Ανώτατο Συμμαχικό Συμβούλιο, μετά από παρατεταμένη συζήτηση, έδωσε την άδεια προελάσεως του Ελληνικού Στρατού για την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Πάνορμο, με σκοπό την εξασφάλιση των Στενών των Δαρδανελίων.

6 Ιουνίου 1944 γίνεται η απόβαση στην Νορμανδία. Οι σύμμαχοι αποβιβάζονται στην Νορμανδία εναντίον των δυνάμεων του Άξονα. Από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχαν οι κορβέτες ΚΡΙΕΖΗΣ και ΤΟΜΠΑΖΗΣ με Κυβερνήτες τους Πλωτάρχες Δημήτριο Κιοσσέ και Γεώργιο Παναγιωτόπουλο αντίστοιχα.

Σαν σήμερα 6 Ιουνίου 1944 τμήμα από 13 αξιωματικούς και 36 οπλίτες του Ιερού Λόχου, υπό τον Αντισυνταγματάρχη Ανδρέα Καλίνσκη, εκτελεί επιδρομή κατά των Νεωρίων, στο λιμάνι της Χίου, όπου καταστρέφει 13 γερμανικά καΐκια και ανατινάζει γερμανικό πολεμικό υλικό.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ