Σάββατο 27/04/2024

Σαν Σήμερα 1 Ιουλίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 1 Ιουλίου

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1821 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν στα Τρίκορφα της Αρκαδίας τον Δημήτριο Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο και του ζητούν να αναλάβει την αρχηγία της πολιορκίας της Τριπολιτσάς.

Το 1828 αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στο Ναύπλιο με την επωνυμία «Λόχος των Ευελπίδων» με μέριμνα του Ιωάννη Καποδίστρια, με Διοικητή της Σχολής τον Ιταλό Λοχαγό Ρωμύλο ντε Σαντέλι (Romylo de Santelli) και Ανώτερο Επόπτη τον Βαυαρό Συνταγματάρχη Καρλ Βίλχελμ φον Χάιντεκ (Karl Wilhelm von Heideck). Το διάταγμα της ίδρυσης υπογράφηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1828.

Το 1913 το 21ο Σύνταγμα Πεζικού της VΙΙ Μεραρχίας προελαύνει από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγγίστας και απελευθερώνει τη Δράμα μετά από αγώνα, ενώ οι Βούλγαροι υποχωρούν προς τα ανατολικά και βόρεια, προβαίνοντας σε βανδαλισμούς.

Το 1925 άρχισαν στο Εργοστάσιο Αεροπλάνων Φαλήρου (μετέπειτα Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων – ΚΕΑ) οι εργασίες για την παραγωγή στην Ελλάδα του πρώτου επιχειρησιακού αεροσκάφους, το οποίο ήταν ένα διθέσιο τορπιλοπλάνο τύπου Τ.3Α «Βέλος», σχεδιασμένο από τη βρετανική εταιρεία Blackburn Aeroplane and Motor. Η πρώτη σειρά τορπιλοπλάνων υδροπλάνων Τ.3Α «Βέλος» χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό της Ναυτικής Αεροπορίας.

Σαν σήμερα 1 Ιουλίου 1946 τμήματα του Στρατού και της Χωροφυλακής τρέπουν σε φυγή ισχυρή δύναμη ανταρτών που εισέβαλαν στην πόλη της Νάουσας.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ