Παρασκευή 03/05/2024

ΥΠΕΘΟ: Δαπάνες διανυκτέρευσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δαπάνες διανυκτέρευσης θα λαμβάνει, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, το προσωπικό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, με νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή.

Αυτό απάντησε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας – ΥΠΕΘΟ σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης -ΕΣΠΕΕΞ.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΘΟ απάντησε ότι “με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Μέρους Γ’ του ν.5045/2023 (Α’ 136) αναπροσαρμόζονται, από 01.01.2024, τα ποσά των εξόδων διανυκτέρευσης εσωτερικού και εξωτερικού που προβλέπονται στα άρθρα 10 και 19 της υποπαρ. Δ.9 της παρ. Δ΄ του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (Α’ 94) και χορηγούνται στους μετακινούμενους με εντολή φορέα του Δημοσίου υπαλλήλους και λειτουργούς. Η εν λόγω ρύθμιση πρόκειται να επεκταθεί και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέσω κατάθεσης σχετικού σχεδίου διατάξεων νόμου στη Βουλή των Ελλήνων.”

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας διευκρίνισε ότι “τα έξοδα διανυκτέρευσης αποτελούν δαπάνες μετακίνησης και ουδόλως σχετίζονται με την ειδική αποζημίωση της περ. β’ της παρ. Δ’ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α’ 74), η οποία αποτελεί μισθολογική παροχή και χορηγείται σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες.

Δείτε το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών για τις δαπάνες διανυκτέρευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας απάντησε ότι, η νομοθετική πρωτοβουλία με προτεινόμενες αυξήσεις των αποζημιώσεων για έξοδα διανυκτέρευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε εξέλιξη κατόπιν ενεργειών του ΥΠΕΘΑ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ