Πέμπτη 02/05/2024

ΥΠΕΘΑ: Βρέθηκε η λύση για τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Την λύση για το πρόβλημα των παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό βρήκε το ΥΠΕΘΑ.

Σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αφορούσε τις παραιτήσεις Στελεχών από το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας, απάντησε ότι, ως αντιστάθμισμα θα αυξήσει τους εισακτέους στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΣΥ) του Πολεμικού Ναυτικού και θα προσλάβει Επαγγελματίες Οπλίτες – ΕΠΟΠ.

Το ΥΠΕΘΑ στην ουσία λέει, σου φεύγει ένας Αρχικελευστής, παίρνεις έναν παραπάνω πολίτη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και όλα καλά… Ό,τι να’ναι ή άγνοια;

Κύκλος εργασιών των εργαζομένων

“Έξω”, στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στους σοβαρούς δημόσιους οργανισμούς υπάρχει ένας όρος για το ανθρώπινο δυναμικό, που ονομάζεται “employee turnover” ή “labour turnover” και που μεταφράζεται ως “κύκλος εργασιών των εργαζομένων” ή “εργασιακός κύκλος“.

Στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ο κύκλος εργασιών είναι η πράξη της αντικατάστασης ενός εργαζομένου με έναν νέο υπάλληλο. Αυτή η αντικατάσταση μπορεί να είναι μετά από οικειοθελή αποχώρηση, παραίτηση, συνταξιοδότηση, θάνατο, μετακίνηση μεταξύ υπηρεσιών/τμημάτων.

Ο κύκλος εργασιών ενός οργανισμού μετράται ως ποσοστό. Οι οργανισμοί μετρούν το ποσοστό κύκλου εργασιών τους κατά τη διάρκεια ενός οικονομικού ή ημερολογιακού έτους.

Employee Turnover: "Κύκλος εργασιών των εργαζομένων" ή "εργασιακός κύκλος"
Employee Turnover: “Κύκλος εργασιών των εργαζομένων” ή “εργασιακός κύκλος”

Εάν ένας εργοδότης έχει υψηλό ποσοστό κύκλου εργασιών σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτής της εταιρείας έχουν μικρότερο μέσο όρο θητείας από εκείνους άλλων εταιρειών του ίδιου κλάδου.

Ο υψηλός κύκλος εργασιών μπορεί να είναι επιβλαβής για την παραγωγικότητα μιας εταιρείας εάν οι ειδικευμένοι εργάτες φεύγουν συχνά και ο πληθυσμός των εργαζομένων περιέχει υψηλό ποσοστό αρχάριων.

Οι εταιρείες παρακολουθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις εθελοντικές αποχωρήσεις με έρευνες στους αποχωρήσαντες υπαλλήλους, εντοπίζοντας έτσι συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους μπορεί να επέλεξαν να παραιτηθούν. Πολλοί οργανισμοί έχουν ανακαλύψει ότι, ο κύκλος εργασιών μειώνεται σημαντικά όταν τα ζητήματα που επηρεάζουν τους εργαζόμενους αντιμετωπίζονται άμεσα και επαγγελματικά.

Γιατί παραιτούνται τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, έχει απαντήσει το ΥΠΕΘΑ;

Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα στελέχη σας θα παραμείνουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουν να κάνουν καλή δουλειά, λένε οι ειδικοί της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να εργαστείτε για τη διατήρησή τους πολύ πριν σκεφτούν ποτέ να αποχωρήσουν. Τέσσερις τρόποι για να το κάνετε αυτό είναι:

  • Δημιουργία θετικού εργασιακού περιβάλλοντος
  • Προσφορά ευκαιριών για επαγγελματική εξέλιξη
  • Εισαγωγή ανταγωνιστικών αμοιβών και παροχών
  • Εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής

Αναλυτικά η απάντηση του ΥΠΕΘΑ, η οποία προήλθε από ερώτηση που κατέθεσαν οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” με αφορμή έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΕΣ για τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό:

Απάντηση ΥΠΕΘΑ για παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό (18 Δεκ 23)
Απάντηση ΥΠΕΘΑ για παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό (18 Δεκ 23)

“Το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) βρίσκεται πάντοτε στον πυρήνα ενδιαφέροντος της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), καθόσον συνιστά πολλαπλασιαστή ισχύος.

Εν προκειμένω ως αντιστάθμισμα των παραιτήσεων αποστρατειών στο Πολεμικό Ναυτικό, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 ο αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ) διαμορφώθηκε στους 212, για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 στους 281, για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 ο εν λόγω αριθμός ανήλθε στους 258 και για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 προγραμματίστηκε να εισαχθούν 335 μαθητές, έναντι των 124 ανά έτος, που ίσχυσε για την περίοδο 2013 – 2020 ή 177 για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης του δυναμικού του ΠΝ, προσελήφθησαν το 2021 στο ΠΝ 340 επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) και το 2022 360 ΕΠ.ΟΠ. Για το 2023 ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης 430 ΕΠ.ΟΠ. και για το 2024 σχεδιάζεται η πρόσληψη 1.194 ΕΠ.ΟΠ.

Συναφώς, η δέσμη μέτρων της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας των ΕΔ, ανταποκρινόμενη στις ιδιαιτερότητες των συνθηκών εργασίας και στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, έχει ως στόχο την επίλυση ζητημάτων των στελεχών και των τριών Κλάδων των ΕΔ, γεγονός, που κατατείνει στην επαύξηση της μαχητικής ισχύος και επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους.”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ