Σάββατο 27/04/2024

ΥΠΕΘΑ: Σε θετικό πνεύμα η συνάντηση για τα ΜΟΕ Ελλάδας Τουρκίας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μάθετε τι αποφασίστηκε στη συνάντηση στην Άγκυρα για τα ΜΟΕ Ελλάδας Τουρκίας.

Στη συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), η οποία διεξήχθη “σε θετικό πνεύμα” όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ΥΠΕΘΑ, αποφασίστηκε η υλοποίηση ή επανενεργοποίηση δραστηριοτήτων ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του 2024. Συμφωνήθηκε επίσης η δημιουργία μηχανισμού σημείων επαφής.

Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στις οποίες συμμετείχαν πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι, διεξήγαγαν σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΘΑ στην ανακοίνωσή του:

“Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, κατ’ αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.”

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης:

“Στις 13 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο νέος γύρος συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Άγκυρα.

Και οι δύο αντιπροσωπείες αποτελούνταν από πρέσβεις και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς καθώς και πολιτικούς αξιωματούχους. Στη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ’ αρχήν για την επανενεργοποίηση και εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 2024 των προηγουμένως συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα «μηχανισμό επαφής» (Point of Contact) για να διατηρούν επαφή και να διευκολύνουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ