Σάββατο 27/04/2024

Σύλληψη 2 Τούρκων από την Αστυνομία: Σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δύο Τούρκοι της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία στις 13 Νοεμβρίου 2023. Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Ο ένας κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις και ο δεύτερος είχε εκκρεμότητες για βία. Και οι δύο συνελήφθησαν επίσης για απείθεια και άλλα αδικήματα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν πλαστά έγγραφα, κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης, σπρέι πιπεριού και χρηματικό ποσό.

Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (Devrimci Halk Kurtulus Partisi/Cephesi ή DHKP/C) είναι μια κομμουνιστική μαχητική ομάδα που έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Τουρκία για σχεδόν μισό αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα. Ιδρύθηκε το 1978 ως Επαναστατική Αριστερά (Devrimci Sol), η ομάδα επανασχηματίστηκε το 1994 ως DHKP/C μετά από μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ δύο αντίπαλων φατριών που προκάλεσε τον κατακερματισμό της αρχικής ομάδας.

Το DKHP/C ασπάζεται τη μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία και επιδιώκει να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση και να απαλλάξει την Τουρκία από «ιμπεριαλιστικές» ξένες επιρροές, όπως το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η ομάδα έχει ενεργή παρουσία στην Ευρώπη, ειδικά σε περιοχές με μεγάλες τουρκικές κοινότητες της διασποράς, όπου δραστηριοποιείται σε εράνους, λαθρεμπόριο όπλων και άλλες εγκληματικές επιχειρήσεις για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις της στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας συνελήφθησαν χθες (13 Νοεμβρίου 2023) το απόγευμα, δύο (2) υπήκοοι Τουρκίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.

Πρόκειται για:

  • 56χρονο ο οποίος σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις-προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, και για
  • 54χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Επιπρόσθετα και οι δύο συνελήφθησαν για απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα,
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,
  • σπρέι πιπεριού και
  • χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ