Πέμπτη 02/05/2024

Στρατιωτική θητεία: Σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα Θητεία – Ευκαιρία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το πρόγραμμα Θητεία – Ευκαιρία στην Στρατιωτική θητεία

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Ευλαμπία Ρέβη.

“Τους επόμενους 2-3 μήνες, θα μπορούμε να το παρουσιάσουμε σε μία δημόσια διαβούλευση. Σκεφτόμαστε να βάλουμε διάφορες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα πρώτες βοήθειες, πολιτική προστασία, πρακτικά θέματα καθημερινότητας, τα οποία θα αποτελέσουν και ένα καλό εφόδιο για την σταδιοδρομία τους”, είπε ο ΥΦΕΘΑ και ο Αρχιλοχίας Λόχου ούρλιαξε “και ποιος θα κάνει σκοπέτο;”

Από ότι μπορούμε να καταλάβουμε, το πρόγραμμα Θητεία – Ευκαιρία θα είναι ακόμα μια “πατάτα” την οποία θα “κάνουν αμάν” να ξεφορτωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

“Προσπαθούμε να “εκμεταλλευτούμε”, με την καλή έννοια, και με την θετική έννοια τον χρόνο θητείας για τους νέους μας, έτσι ώστε τελειώνοντας το 9μηνο ή το 12μηνο, ανάλογα με το πού και πώς υπηρετούν, να τους παρέχονται κάποιες πιστοποιημένες ικανότητες. Μέσα από μία εκπαίδευση από πιστοποιημένους φορείς, είτε των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε εξωτερικούς, τελειώνοντας τη θητεία τους θα μπορούν να παίρνουν ένα έγγραφο το οποίο θα τους είναι χρήσιμο στην επόμενη επαγγελματική τους πορεία, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε, ενδεχομένως, και στον δημόσιο τομέα”, σημείωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Μην δικαιολόγησε ατόπως, θα μπορούσε να πει ο Αρχιλοχίας Λόχου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πριν κάνει το οτιδήποτε, καλό είναι να θέσει το πρόγραμμα Θητεία – Ευκαιρία όχι σε δημόσια διαβούλευση αλλά σε διαβούλευση 100 Διοικητών Μονάδων.

Για να μην αναφέρουμε προγράμματα εκπαίδευσης, επάνδρωση Μονάδων κ.τλ., θα κάνουμε μόνο μία ερώτηση: εάν αριθμός Στρατιωτών, δεν το’χει με τα γράμματα ή δεν θέλει να πάρει αυτό το “έγγραφο”, θα “χτυπάει” και τα “σκοπέτα” αυτών που θα πάνε στους πιστοποιημένους φορείς;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ