Δευτέρα 06/05/2024

Σαν Σήμερα 11 Ιουλίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 11 Ιουλίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1867 οι Κρήτες Οπλαρχηγοί Κωστάρας και Κριάρης Μαντακάκης με τους Μανιάτες, υπό τον Δημήτριο Πετροπουλάκη, αποκρούουν στην Αράδαινα Σφακίων επίθεση 10.000 Οθωμανών του Ρεσίτ Πασά.

Το 1908 ο Σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της Επανάστασης των Νεοτούρκων, δημοσιεύει ανακοίνωση με την οποία διακηρυσσόταν το Σύνταγμα, ανασχηματιζόταν η Κυβέρνηση και προκηρύσσονταν εκλογές για την ανάδειξη Βουλής. Το γεγονός αυτό, η παροχή αμνηστίας στους αντάρτες, καθώς και η υπόσχεση για ισοπολιτεία, οδήγησε Έλληνες και Βουλγάρους στην απόφαση να τερματίσουν το Μακεδονικό Αγώνα.

Το 1921 η Αεροπορία υποστηρίζει τη ραγδαία προέλαση των ελληνικών στρατευμάτων στην Ανατολική Θράκη με οκτώ πολεμικές αποστολές στις περιοχές Ουζούν – Κιοπρού, Ραιδεστού, Αϊρόπολης, Αδριανούπολης και Χάφσας.

Το 1921 η Γ’ Μοίρα Αεροπλάνων της Στρατιωτικής Αεροπορίας, προκειμένου να βρίσκεται πιο κοντά στο μέτωπο, που μετά την ελληνική προέλαση είχε μεταφερθεί ανατολικότερα, μετασταθμεύει στο αεροδρόμιο του Εσκί Σεχίρ. Εκεί μαζί με τη Β’ Μοίρα Αεροπλάνων αποτελούν τον Αεροπορικό Τομέα Εσκί Σεχίρ.

Σαν σήμερα 11 Ιουλίου 1947 δύναμη 250 ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού”, με επίθεση στο χωριό Άγιος Γεώργιος στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, εξουδετερώνει τη φρουρά των Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου (ΜΑΥ) και μικρό τμήμα του Στρατού. Υπήρξαν σημαντικές απώλειες και από τις δύο πλευρές.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ