Σάββατο 27/04/2024

Σαν Σήμερα 1 Φεβρουαρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 1 Φεβρουαρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1806 κατά την Προεπαναστατική Περίοδο, οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους στη Μονή Παναγιάς των Αιμιαλών Δημητσάνας και συλλαμβάνουν, στη μάχη που δίνουν, τους Κολοκοτρωναίους Γεώργα, Γιώργο και Γιάννη, τους οποίους και σκοτώνουν. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κατορθώνει να διαφύγει στα νησιά του Ιονίου.

Το 1869 κατά τον Αγώνα για την Απελευθέρωση της Κρήτης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Φουάτ Πασάς (Fuat pasha) γνωστοποιεί με τηλεγράφημα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι η Επανάσταση της Κρήτης, που είχε ξεσπάσει πριν τρία χρόνια, έληξε οριστικά.

Το 1943, οργανώνεται η Εκπαιδευτική Μονάδα Νοτίου Αφρικής, που αργότερα μετονομάζεται σε Ελληνικό Εκπαιδευτικό Τμήμα Νοτίου Αφρικής (ΕΕΤΝΑ). Με τη δημιουργία του Τμήματος αυτού η Αεροπορία εξασφάλισε την παραγωγή στελεχών από μια σχολή, που παρείχε υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης σε μια σειρά ειδικοτήτων.

Το 1948 τμήμα από 100 ενόπλους του “Δημοκρατικού Στρατού” εισβάλλει αιφνιδιαστικά τη νύχτα στο Συκούριο της Λάρισας, λεηλατεί σπίτια και καταστήματα και απαγάγει δέκα ιδιώτες.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ