Πέμπτη 02/05/2024

Ψηφιακή ταυτότητα στην εφαρμογή Covid free app για τα smartphone

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η νέα ψηφιακή ταυτότητα θα ενσωματωθεί στο application Covid free.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι στην αρχή της επόμενη εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να είναι έτοιμο το Covid free application στα κινητά των πολιτών όπου θα μπορεί να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα.

Συγκεκριμένα στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτοτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Ψηφιακή ταυτότητα, δίπλωμα και βιβλιάριο στο κινητό

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είχε δηλώσει στα Νέα ότι η ταυτοποίηση πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα και ότι στο κινητό τηλέφωνο θα βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή ταυτότητα, δίπλωμα και βιβλιάριο.

“Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με το να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το wallet στα κινητά μας τηλέφωνα, κάτι που ήδη κάνουμε για τα ψηφιακά πιστοποιητικά covid-19 και έχει διευκολύνει πολύ τον πολίτη. Εκεί, θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης, κάτι που ήδη αναπτύσσουμε μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.Όμως, αυτό θα είναι μόνο η αρχή.

Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί. Και φυσικά, όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας, καθώς θα είναι διαμορφωθεί η πληρέστερη εφαρμογή αυθεντικοποίησης για όλες τις υπηρεσίες του κράτους.”

Νωρίτερα είχαμε γράψει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μικροτσίπ από startup εταιρεία της Σουηδίας.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ