Παρασκευή 19/04/2024

Σουηδία: Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μικροτσίπ από startup εταιρεία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Epicenter, μια startup εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη, αποκάλυψε έναν νέο τρόπο μεταφοράς του διαβατηρίου εμβολιασμού για τον COVID – σε ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα σας.

Το διαβατήριο COVID σε μικροτσίπ

Το εμφύτευμα μικροτσίπ μπορεί να διαβαστεί από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC, Near Field Communication) -τεχνολογία που χρησιμοποιείται για ανέπαφες πληρωμές και συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί.

Σε βίντεο του Ruptly, ο Hannes Sjöblad από το Epicenter, έχει το τσιπ στο χέρι του και απλώς κουνάει ένα smartphone από πάνω του για να “ανεβάσει” την το διαβατήριο COVID-19.

«Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το διαβατήριο COVID στο εμφύτευμά σας», είπε.

Το ανθρώπινο σώμα είναι η επόμενη μεγάλη πλατφόρμα

Ένα μικροτσίπ, περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, μπορεί να ενσωματωθεί κάτω από το δέρμα ενός ατόμου, είτε κάτω από το μπράτσο, είτε μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα, σύμφωνα με τον Σουηδό Hannes Sjöblad κατά την εμφάνισή του σε ένα Webinar του Tech2025.

Μικροτσίπ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19. Φωτογραφία: YouTube/ Ruptly
Μικροτσίπ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19. Φωτογραφία: YouTube/ Ruptly

Το ανθρώπινο σώμα είναι η επόμενη μεγάλη πλατφόρμα. Ενημερώνουμε το σώμα μας με τεχνολογία σε μεγάλη κλίμακα ήδη με wearables. Αλλά όλα τα wearables που φοράμε σήμερα θα μπορούν να εμφυτευθούν στο σώμα μας σε πέντε έως δέκα χρόνια», είπε ο Σουηδός, στο Tech2025.

Έχει προβλεφθεί από τους ηγέτες της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων ότι έως και οι μισοί Αμερικανοί θα «τσιπαριστούν» μέχρι το 2025.

Νωρίτερα είχαμε γράψει για το Ψηφιακό χάπι: Ο «Big Brother» στην ιατρική

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ