Παρασκευή 03/05/2024

Προκήρυξη Πυροσβεστικής 2022: Πανελλήνιες εξετάσεις 2022-2023

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Εκδόθηκε η προκήρυξη Πυροσβεστικής με Πανελλήνιες εξετάσεις 2022-2023

Θα ακολουθήσει ο καθορισμός του αριθμού των θέσεων των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Προκήρυξη Πυροσβεστικής 2022: Υποβολή Δικαιολογητικών

Όλα τα δικαιολογητικά για την Προκήρυξη Πυροσβεστικής 2022, με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια-ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι, υποβάλλονται μέχρι την από την Τετάρτη 23/03/2022 έως και Κυριακή 10/04/2022:

  • Ταχυδρομικά με φάκελο αλληλογραφίας στη διεύθυνση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Ο φάκελος αυτός πρέπει να αποσταλεί με συστημένη επιστολή έως την ημερομηνία που καθορίζεται παραπάνω.
  • Με αυτοπρόσωπη παρουσία του υποψηφίου, (όχι μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου προσώπου) στην διεύθυνση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ενώπιον της Επιτροπής Παραλαβής δικαιολογητικών και ώρες από 08:00 ως 14:00 τις παραπάνω ημερομηνίες.

Προκαταρκτικές εξετάσεις Πυροσβεστικής

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της
Πυροσβεστικής Ακαδημίας περιλαμβάνουν αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, καθώς και
υγειονομικές εξετάσεις. Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων
και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την
ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr

Οι ημερομηνίες και οι λοιπές λεπτομέρειες διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων θα
οριστούν με σχετικό πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr.

Ο υποψήφιος θα εξεταστεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, θα υποβληθεί σε ψυχοτεχνικές
δοκιμασίες, καθώς και σε αθλητικές δοκιμασίες. Στα εξεταστικά κέντρα ο υποψήφιος εισέρχεται χωρίς συνοδούς.

α) Κατά τις Υγειονομικές Εξετάσεις, ο υποψήφιος προσκομίζει στην αρμόδια επιτροπή το συμπληρωμένο και θεωρημένο δελτίο υγειονομικής εξέτασης, μαζί με την ακτινογραφία θώρακος και τις λοιπές εξετάσεις. Αν ο υποψήφιος έχει προβλήματα όρασης, οφείλει να φέρει διορθωτικά γυαλιά και όχι φακούς επαφής.
β) Κατά τη διενέργεια των Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών ο υποψήφιος οφείλει να έχει μαζί του στυλό διαρκείας, μολύβι και γομολάστιχα.
γ) Στην Επιτροπή Αθλητικών Δοκιμασιών ο υποψήφιος θα παρουσιαστεί με αθλητική περιβολή της επιλογής του. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στις αθλητικές δοκιμασίες γίνεται αποκλειστικά με δική του ευθύνη. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να φέρουν οποιαδήποτε συσκευή χρονομέτρησης κατά τη διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.
δ) Σε όλες τις Επιτροπές του ΠΣ όπου παρουσιάζεται ο υποψήφιος οφείλει να προσκομίζει το δελτίο ταυτότητάς του, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να λάβει μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Εάν ο υποψήφιος υποβληθεί στις ΠΚΕ των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και βρεθεί ικανός με τα κριτήρια του Πυροσβεστικού Σώματος, υποβάλλει βεβαίωση ικανότητας για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τις ΠΚΕ σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Λιμενικές Αρχές οφείλουν να προσκομίσουν – υποβάλλουν τη σχετική βεβαίωση ικανότητας, ώστε να εξετασθούν ΜΟΝΟ στο άθλημα που δεν αποτελεί αντικείμενο των προκαταρκτικών εξετάσεων των ανωτέρω αρχών (μεταφορά αλτήρων). Σχετικές οδηγίες θα ανακοινωθούν στο πρόγραμμα των Π.Κ.Ε.

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι ενημερώνονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για όλες τις σχετικές ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού σώματος www.fireservice.gr.

Αθλήματα Πυροσβεστικής

Οι υποψήφιοι που κρίθηκαν ικανοί παρουσιάζονται ενώπιον Επιτροπών Αθλητικών Δοκιμασιών του Π.Σ. και υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες που περιλαμβάνουν τα παρακάτω αθλήματα:

Αθλητικές Δοκιμασίες Πυροσβεστικής

α) Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι.
β) Η μεταφορά των αλτήρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπή των κινήσεων και χωρίς επαφή των αλτήρων με το έδαφος.
γ) Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων κρίνεται ανάλογα με τις επικρατούσες την τρέχουσα ημέρα καιρικές και λοιπές συνθήκες, με ευθύνη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού καθώς και τον αριθμό των υποψηφίων. Υποψήφιος που δεν θα επιτυγχάνει το προβλεπόμενο όριο σε κάποιο αγώνισμα, δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται στα υπόλοιπα.

Υποψήφιοι που κρίθηκαν ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τις αρμόδιες Επιτροπές των προκαταρκτικών διαδικασιών του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ικανότητας από άλλη αρχή, ενώ σε περίπτωση προσκόμισης αυτή δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Νέο αγώνισμα στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις Πυροσβεστικής

Νέο αγώνισμα στην Προκήρυξη Πυροσβεστικής 2022 με Πανελλήνιες εξετάσεις είναι η μεταφορά ανά χέρι αλτήρα με λαβή βάρους 25 κιλών έκαστος, σε απόσταση 100 μέτρων χωρίς διακοπή των κινήσεων και χωρίς επαφή των αλτήρων με το έδαφος σε χρόνο 50΄΄(μία προσπάθεια).

Διαβάστε την προκήρυξη Πυροσβεστικής με Πανελλήνιες εξετάσεις 2022-2023 [αρχείο PDF]

Κατεβάστε το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (αρχείο pdf)

Διάρκεια φοίτησης – σπουδών

α. Η φοίτηση-σπουδές στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας διέπονται από τις διατάξεις του π.δ. 174/1983 όπως ισχύει, του Κανονισμού Προπτυχιακών Σπουδών της οικείας Σχολής και τις κείμενες διατάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμες με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως ορίζεται κάθε φορά από την κείμενη νομοθεσία, παρέχοντας ισότιμη εκπαίδευση και χορηγώντας ισότιμα πτυχία με αυτά.

β. Η φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών διαρκεί τέσσερα (4) έτη και οργανώνεται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα με βάση τον κανονισμό προπτυχιακών σπουδών.

γ. Η φοίτηση στη Σχολή Πυροσβεστών πραγματοποιείται σε δύο (2) κύκλους ακαδημαϊκών σπουδών. Ο Πρώτος Κύκλος Σπουδών διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και με την ολοκλήρωση της φοίτησης σε αυτόν οι Δόκιμοι Πυροσβέστες λαμβάνουν Δίπλωμα Τεχνικής Πυροσβεστικής Επαγγελματικής Επάρκειας και ως στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εντάσσονται στον Δεύτερο Κύκλο Σπουδών, διάρκειας τριών (3) εξαμήνων, τοποθετούμενοι στην έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπου πραγματοποιούν εκ περιτροπής, ακαδημαϊκές σπουδές και πρακτική άσκηση πυροσβεστικού έργου, σε Υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Αττικής. Η ολοκλήρωση των δύο Κύκλων Σπουδών είναι υποχρεωτική, σε αντίθετη περίπτωση οι φοιτούντες αποβάλλονται από τη Σχολή Πυροσβεστών και ανακαλείται η απόφαση κατάταξής τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ αποβάλλονται από τη Σχολή και σε περίπτωση αποτυχίας σε εξεταζόμενο μάθημα για τρίτη φορά (αποτυχία για τρίτη φορά στο ίδιο μάθημα). Η διάρκεια της φοίτησης δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των δύο (2) ετών, παρά μόνο για αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους υγείας ή λόγω κύησης.

δ. Οι Δόκιμοι Πυροσβέστες του Πρώτου Κύκλου Σπουδών και οι πρωτοετείς Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί, κατά τη διάρκεια της θεωρητικής τους εκπαίδευσης, διαμένουν και σιτίζονται εντός της οικείας Σχολής. Η δαπάνη του συσσιτίου που παρέχεται, βαρύνει τους ανωτέρω.

Υποχρεωτική παραμονή στο Πυροσβεστικό Σώμα

Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών, υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα επί τέσσερα (4) χρόνια από την ημερομηνία αποφοίτησης από τη Σχολή, δυνάμει της παραγράφου 5 του άρθρου 36 του ν. 4029/2011 όπως ισχύει. Οι διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 683/1977 (Α΄247) όπως ισχύει, εφαρμόζονται αναλόγως και για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που παραιτούνται ή αποπέμπονται πριν τη συμπλήρωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στο Σώμα του προηγούμενου εδαφίου.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικών υπέχουν υποχρέωση δεκαετούς (10) παραμονής στο ΠΣ μετά την ονομασία τους σε Αξιωματικούς, δυνάμει του άρθρου 1 του ν. 683/1977 όπως ισχύει. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1339/1983 (Α΄35) όπως ισχύει.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ