Πέμπτη 02/05/2024

Μηταράκης: Δημιουργία φυλακών χαμηλής εγκληματικότητας εξετάζει η Κυβέρνηση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Εξετάζεται από την Κυβέρνηση η δημιουργία φυλακών χαμηλής εγκληματικότητας ώστε να μην υπάρχει ατιμωρησία.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, χτίστε φυλακές! Πρέπει να τελειώσει η προπαγάνδα των δεκαετιών ’80-’90 με το σύνθημα “χτίστε σχολεία και όχι φυλακές”.

Η Αστυνομία συλλαμβάνει, η Δικαιοσύνη δικάζει και σχεδόν όλοι μένουν έξω γιατί δεν υπάρχουν φυλακές. Ε, είναι λογικό ο εγκληματίας να το βλέπει πλέον ως εργασία. Επιπλέον, πρέπει να εξετασθεί το θέμα να μην πληρώνουν τα θύματα μέσω της φορολογίας, το φαΐ και το κόστος διαβίωσης των θυτών τους. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η οικογένεια Τοπαλούδη συντηρεί με τους φόρους της τους δολοφόνους του παιδιού της;

Η εργασία στις φυλακές πρέπει να είναι υποχρεωτική για όσους δεν έχουν χρήματα να καλύψουν για το κόστος διαβίωσης και όχι ελαφρυντικό για μείωση της ποινής. Σα να γράφουν διπλό συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας ένα πράμα…

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας και την αίσθηση ατιμωρησίας που υπάρχει για τη μικρή εγκληματικότητα υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και εξετάζονται τρόποι να μη υπάρχει ατιμωρησία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι να περιοριστεί η δυνατότητα των αναστολών, το βραχιολάκι, η κοινωνική εργασία, τα διοικητικά πρόστιμα αλλά και η δημιουργία φυλακών χαμηλής εγκληματικότητας.

Ο Νότης Μηταράκης σημειώνοντας ότι σύμφωνα με μελέτες, στη μεγάλη εγκληματικότητα οδηγεί η μικρή εγκληματικότητα, όταν αυτή δεν τιμωρείται είπε χαρακτηριστικά: “είναι καλύτερα να υπάρχει η σιγουριά της μικρής ποινής παρά η θεωρία της μεγάλης ποινής.”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ