Σάββατο 04/05/2024

1η ΤΑΞΑΣ: Σχεδόν βέβαιη η μετεγκατάσταση από το Στεφανοβίκειο – 2 χρόνια για να φύγει το νερό από τη Λίμνη Κάρλα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το νερό μπορεί να πάρει 2 χρόνια για να απορροφηθεί από τις πλημμύρες στη Λίμνη Κάρλα και θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο.

Αυτό προκύπτει από την πρώτη αναφορά της ολλανδικής εταιρείας HVA International για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί από την Ολλανδία αναφέρουν ότι “περίπου το 30% της υπερχείλισης υδάτων σε εκείνη την περιοχή (περίπου 450-500 εκατομμύρια κυβικά) προήλθε από τον Πηνειό ποταμό. Μπορεί να πάρει από 1,5 έως 2 έτη μέχρι το νερό από την περιοχή της Λίμνης Κάρλας να απομακρυνθεί.”

Η Λίμνη Κάρλα, αναφέρει η Κυβέρνηση, ότι είναι ευάλωτη περιοχή και η εκτίμηση είναι σε εξέλιξη. Είναι απολύτως πιθανό η λίμνη να πρέπει να αυξηθεί σε μέγεθος έτσι ώστε να εξυπηρετήσει πλημμυρικά φαινόμενα και ώστε να αποτρέψει, για παράδειγμα, την πλημμύριση της πόλης της Λάρισας.

Με βάσει τα παραπάνω εκτιμούμε ότι είναι μονόδρομος η μετεγκατάσταση του Στρατόπεδου Υπολοχαγού (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΑΚΗ από το στο Στεφανοβίκειο όπου εδρεύει το Στρατηγείο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και Μονάδες Ελικοπτέρων της.

Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά της ολλανδικής εταιρείας εδώ

Δένδιας: Η απόφαση μετεγκατάστασης βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας

Στις 10 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Ν.Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Λιακούλη Θεοφάνη Ευαγγελία, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα “Πότε θα οριστικοποιηθεί η μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ (Στεφανοβίκειο) και των επιμέρους μονάδων της;” είχε δηλώσει ότι, “η απόφαση για την τοποθεσία οριστικής μετεγκατάστασής τους, εφόσον αυτή απαιτηθεί, βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας, καθόσον, προϋποθέτει την εξέταση πλήθους παραμέτρων που αφορούν, τόσο στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, όσο και στην έγκαιρη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για την υποστήριξη συντήρησης των αεροπορικών μέσων.”

“Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση αποτελεί η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, σε συνάρτηση με την έγκαιρη ενημέρωση των υπηρετούντων στελεχών στο Α/Δ Στεφανοβικείου, προκειμένου να συνεχίσουν με προσήλωση και υψηλό φρόνημα να εκτελούν το έργο τους”, πρόσθεσε.

Ο Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι “η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και το 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (307 ΠΕΒ) από τις νέες προσωρινές θέσεις που σήμερα εδρεύουν, συνεχίζουν απρόσκοπτα το επιχειρησιακό και επισκευαστικό τους έργο.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ