Πέμπτη 02/05/2024

Κιλκίς: Καλλιεργούσαν 2.606 δενδρύλλια κάνναβης σε δάσος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στις 19 Μαΐου 2021, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, διαπιστώθηκε δύο αλλοδαποί άνδρες να καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή του Κιλκίς, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, την οποία είχαν εκχερσώσει και διαμορφώσει κατάλληλα.

Συνολικά καλλιεργούσαν 1.431 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 955 γραμμαρίων που βρέθηκε μέσα σε σκηνή που είχαν τοποθετήσει στην περιοχή.

Κιλκίς: Καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε δάσος - Τους τσάκωσε ο Ice

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών εντοπίστηκε ακόμα μία φυτεία σε κοντινή δασώδη περιοχή με 1.175 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 80 εκατοστών. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των 2 παραπάνω συλληφθέντων, καθώς και ακόμα 2 αλλοδαπών ανδρών.

Στον χώρο βρέθηκε εξοπλισμός για την εκχέρσωση της δασικής περιοχής και για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει αυτοσχέδια ξύλινη καλύβα επιμελώς κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση, στην οποία βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού, τρόφιμα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών, συνολικά βρέθηκαν 2.606 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου.

Έγιναν “πάγος” όταν ανέλαβε δράση ο αστυνομικός σκύλος περιπολίας Ice

Οι 2 από τους παραπάνω στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν και μετά από αναζητήσεις, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου περιπολίας «Ice» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα, όπου ανέπτυξαν ταχύτητα κινούμενοι προς το μέρος των αστυνομικών, ωστόσο ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη ο οδηγός, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε πεζός.

Σε χώρο πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε μία φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο δεύτερος συλληφθείς εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην οικία του σε κοντινή περιοχή, όπου βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και μία φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα ιδιοκτησίας του που επέβαιναν οι άλλοι 2 συνεργοί του.

Ο Ice έδωσε την σκυτάλη στους αστυνομικούς σκύλους Ακύλα και Sunny

Σε νέα έρευνα, με τη συνδρομή και των δύο αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλα» και εκρηκτικών «Sunny», εντοπίσθηκαν σε διάφορους χώρους της οικίας ενός από τους δύο αλλοδαπούς άνδρες, ειδικές κρύπτες απόκρυψης όπλων και ναρκωτικών. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  1 πολεμικό τυφέκιο
  •  1 πιστόλι
  •  287 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  •  126 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  •  1 συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος
  •  1 εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb)
  •  7 διαβατήρια και δελτία ταυτότητας αλλοδαπών
  •  27 κάρτες κινητής τηλεφωνίας και στελέχη καρτών (sim)
  •  2 κινητά τηλέφωνα
Κρύπτη σε ξύλινη σκάλα.

Οι έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνεχίζονται, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια, για εργαστηριακή και βαλλιστική εξέταση.

Στις έρευνες συμμετείχαν και οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας («Ice»), ανίχνευσης ναρκωτικών («Ακύλας») και εκρηκτικών («Sunny») των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών αντίστοιχα.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ