Σάββατο 04/05/2024

Κέρκυρα: Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη μετά από SOCIMNT

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη στην Κέρκυρα μετά την αναγνώρισή του σε φωτογραφία από τους Καραμπινιέροι.

Το πάθος για την ποδοσφαιρική ομάδα της γενέτειράς του, τη Νάπολι, φετινής πρωταθλήτριας ποδοσφαίρου στην Ιταλία πρόδωσε τον Ιταλό 60χρονο Βιντσέντο Λα πόρτα (Vincenzo La Porta) μέλος της Καμόρα, ο οποίος καταζητούνταν για 11 χρόνια από τις ιταλικές αρχές.

Οι Καραμπινιέροι δεν τα παράτησαν ποτέ και περίμεναν να κάνει το λάθος που θα οδηγούσε στη σύλληψή του. Μέσω έρευνας εντόπισαν ότι βρίσκεται στην Κέρκυρα. Με διαδικτυακή έρευνα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δηλ. SOCIMNT, εντόπισαν φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς Ιταλών στην Κέρκυρα για την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τη Νάπολι, στην οποία φαινόταν ο καταζητούμενος μαφιόζος. Το λάθος έγινε!

Η σύλληψή του, αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, έγινε στις 4 Αυγούστου 2023 ενόσω οδηγούσε ένα σκούτερ.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος για λογαριασμό της οικογένειας Κοντίνι της Καμόρα, μέσω παράνομων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην, ήταν επικεφαλής ενός σχεδίου αφιερωμένου στη φοροδιαφυγή και τις απάτες εναντίον κυρίως ξένων προμηθευτών. Χάρη σε ένα δίκτυο πλασματικών εταιρειών, μπόρεσε να αποκτήσει σημαντικές προμήθειες χωρίς να προσφέρει καμία ουσιαστική εγγύηση. Στη συνέχεια οι εταιρείες χρεοκόπησαν και οι πιστωτές έχασαν τα χρήματά τους ενώ ο εγκέφαλος της συνωμοσίας και οι συνεργάτες του κράτησαν τα έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 συνελήφθη μαφιόζος στην Ισπανία χάρη σε μια φωτογραφία στους Χάρτες Google (Google Street View).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ