Σάββατο 27/04/2024

Ο Καμπάς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η “επίθεση” στη ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Γιώργος Καμπάς, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, επισκέφτηκε τη “Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας – DEFEA” ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (σχετική ανακοίνωση εδώ από όπου και χρησιμοποιήσαμε αυτολεξεί το ονοματεπώνυμο και τον τίτλο του τέως Α/ΓΕΣ). Στην παρακάτω φωτογραφία, πρώτος από δεξιά.

Ο Γιώργος Καμπάς, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στη "Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA" ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς (κατά το πλήρες και ορθό), σε παρέμβασή του στις 21 Ιουλίου 2021, σχολίασε την συγκρότηση της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ), όπου πέραν των άλλων ανέφερε ότι Διοικητής στη ΔΕΠ τοποθετήθηκε Αντιστράτηγος, ενώ “στο ΝΑΤΟ ο διοικητής του NSHQ είναι Ταξίαρχος”. Αυτή την ενέργεια την χαρακτήρισε ως “συντεχνιακού χαρακτήρα.

Στο NSHQ/ΝΑΤΟ ο Διοικητής σύμφωνα με το οργανόγραμμα είναι Αντιστράτηγος και όχι Ταξίαρχος.

Διοικητής έως τις 9 Ιανουαρίου 2021 ήταν ο Αντιστράτηγος Eric P. Wendt ο οποίος αποστρατεύτηκε. Έως την έγκριση του διαδόχου του Wendt από το ΝΑΤΟ και την επιβεβαίωση από τη Γερουσία των ΗΠΑ, ο Υποδιοικητής (Deputy Commander) Ταξίαρχος Rob Stephenson, θα αναπληρεί τον Διοικητή που πρόκειται να τοποθετηθεί (will serve as acting commander). Σχετική ανακοίνωση του ΝΑΤΟ εδώ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς λάθος ανέφερε ως επιχείρημα ότι “διοικητής του NSHQ είναι Ταξίαρχος”.

Ίσως παραπλανήθηκε από την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στις 16 Ιουλίου 2021, όπου αναφερόταν ότι “την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ ο Διοικητής του NATO Special Operations Headquarters (NSHQ) Ταξίαρχος Rob Stephenson”, δίχως να διευκρινίζονται όσα αναφέραμε παραπάνω. Τα οποία ήταν περιττά καθόσον όντως τη συγκεκριμένη περίοδο ο Διοικητής είναι βαθμού Ταξιάρχου.

Τα λεγόμενα είναι λανθασμένα από άποψη ουσίας καθώς και στρατιωτικής δεοντολογίας, καθόσον στρέφονται κατά της Στρατιωτικής Ηγεσίας (Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Διοικητή ΔΕΠ κ.α.). Μιας Ηγεσίας της οποίας ήταν μέλος και ηγούνταν χιλιάδων ανδρών και γυναικών του ένδοξου Στρατού Ξηράς.

Συνδυάζοντας τα δύο γεγονότα (αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ, “επίθεση” άνευ ουσίας κατά της ΔΕΠ), εκτιμούμε ότι η όλη δήλωση έγινε καθαρά με αντικυβερνητική χροιά.

Τα ερωτήματα δύο:
α. Τί θα πουν όλες και όλοι που ήταν υπό τις διαταγές του, όταν “χρησιμοποιεί” τους μέχρι πρότινος συμμαχητές του; Η περίοδος που ο ανώτερος δεν κρίνεται, πέρασε…
β. Τί έργο παρήχθη επί των ημερών του, άξιο αναφοράς για το οποίο είναι υπερήφανος;

Το βίντεο είναι από την 25η Απριλίου 2018, ημέρα όπου 2 Έλληνες στρατιωτικοί που τελούσαν υπό τις διαταγές του, ως Διοικητή Δ’ ΣΣ, βρισκόταν ήδη 56 ημέρες σε τουρκική φυλακή. Η σύλληψη των 2 στρατιωτικών είχε γίνει στις 1 Μαρτίου 2018 και η αποφυλάκιση στις 15 Αυγούστου 2018.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ