Παρασκευή 03/05/2024

Κακοκαιρία Daniel: Προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στις Ένοπλες Δυνάμεις;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στις Ένοπλες Δυνάμεις για καθυστέρηση εμπλοκής των στην Κακοκαιρία Daniel;

Το κλίμα το παρατηρήσαμε από χθες και σήμερα επιβεβαιωθήκαμε εμμέσως από τη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε δήλωση on camera σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2023, σχετικά με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel, τονίζοντας ότι “ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε” από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο εμφανίζονται μαζί με τον ΥΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης.

Για να καταλάβετε πώς προσπαθούν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, ας αναφέρουμε δύο δεδομένα:

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίοδο πολέμου ακολουθούν πέρα των άλλων, συγκεκριμένα βήματα-διαδικασίες πριν την εμπλοκή με τον εχθρό. Ένα από αυτά είναι η προώθηση και ανάπτυξη δυνάμεων.
  • Υπεύθυνο Υπουργείο για κακοκαιρίες, σεισμούς, φωτιές κ.τλ. είναι το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνδράμει σύμφωνα με το Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, όπου και όταν απαιτηθεί, κατόπιν εντολής από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Αυτοί που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους ας απαντήσουν: πότε ενημέρωσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, πότε η στρατιωτική Ηγεσία ενημέρωσε για προώθηση δυνάμεων, και ας αφήσουν τα “δεν γνωρίζαμε τις δυνατότητες του Στρατού”. Λες και πρώτη φορά ο Στρατός “ξελασπώνει” τον πολιτικό μηχανισμό.

Μακάρι το κράτος να αποκτήσει την προνοητικότητα και τον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε στα δύσκολα όλοι ρωτάνε: πού είναι ο Στρατός;

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια:

“Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη για τις ζωές που χάθηκαν κατά την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους οικείους τους, όπως και τη συμπαράσταση της Ηγεσίας και του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν. Για τις καταστροφές στις περιουσίες τους και στις υποδομές στους τόπους κατοικίας τους

Υποχρεούμαι όμως να εκφράσω και τις ευχαριστίες μου στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές. Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της. Σας ευχαριστώ.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ